string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Start vrije verkoop seizoenkaarten in Euroborg’.

Dinsdag 26 mei 2015 om 14:35

In de 530ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de laatste voetbalactiviteiten van de eerste selectie van het seizoen 2014/2015 en benoemt hij enkele actuele zaken.

“De eerste selectie heeft afgelopen zaterdag het succesvolle seizoen 2014/2015 afgesloten. ’s Middags werd in Foxhol de enige en laatste oefenwedstrijd na de reguliere competitie afgewerkt. Voor zo’n 1.200 toeschouwers was de uitslag (0-20 – red.) minder belangrijk dan er een geslaagde uitzwaai-wedstrijd van te maken en de goede weersomstandigheden hadden daar een positieve bijdrage aan. Na de wedstrijd hebben spelers en staf het seizoen gezamenlijk afgesloten met een etentje bij sponsorrelatie Euro Kartracing & Bowling Groningen.”
Internationals
“Voor het overgrote deel van de selectie en staf is nu de vakantieperiode aangebroken. Alleen een aantal internationals zal de vakantieplannen nog moeten uitstellen. Desevio Payne is met USA onder-20 in voorbereiding op het WK in Nieuw-Zeeland. Hans Hateboer maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje, die zich voorbereidt op een toernooi in Toulon. Juninho Bacuna zit in de voorlopige selectie van Oranje onder-19. Simon Tibbling meldt zich bij Jong Zweden in de aanloop naar het EK onder-21 en Albert Rusnak heeft nog verplichtingen bij Jong Slowakije.”
“Tenslotte was het mooi om te zien dat Tjaronn Chery zich gisteravond (maandag – red.) in Hoenderloo heeft gemeld bij de voorselectie van het Nederlands Elftal. Onze spelmaker krijgt deze periode de kans van bondscoach Guus Hiddink om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Oranje heeft voor de zomerstop nog twee interlands op het programma staan, waaronder de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland op vrijdag 12 juni.”
Eerste training
“Op zondagmiddag 28 juni staat de eerste training van het seizoen 2015/2016 op het programma. Zoals te doen gebruikelijk vindt die aftrap van het nieuwe seizoen plaats op sportpark De Koepel in Haren. Op vrijdagavond 3 juli spelen we onze eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Om 19.00 uur is die avond op Sportpark Meij traditiegetrouw een combinatieteam van RWE Eemsmond de eerste oefenpartner van het nieuwe voetbalseizoen.”
“Onze eerste officiële wedstrijd van het voetbalseizoen 2015/2016 is op zondag 2 augustus in de Amsterdam ArenA. Dan strijden wij tegen landskampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Een dag later, vanaf maandag 3 augustus, zullen we naar verwachting onze intrek nemen in het zogenaamde ‘Corpushuis’. Dit is het voormalige pand van de ALO aan de Van Swietenlaan en dient als tijdelijk onderdak voor de selectie ter overbrugging van de realisering van het Topsportzorgcentrum.”
Aanpassingen
“Afgelopen vrijdag trainde de selectie namelijk voor het laatst op het trainingsveld aan het Helperpark, bij de Mediacentrale. Die locatie wordt nu in gereedheid gebracht voor het nieuwe bestemmingsplan. De onderwijsinstelling Noorderpoort gaat er samen met de gemeente starten met de bouw van een sporthal. Hierdoor moeten wij uitwijken naar een andere accommodatie en die hebben wij dus – in samenspraak met de gemeente – weten te vinden met het Corpushuis, waar momenteel de nodige aanpassingen voor gebruik worden aangebracht. Het was al langer bekend dat wij vanaf het seizoen 2015/2016 met al onze elftallen zouden gaan trainen op het gerenoveerde Sportpark Corpus den Hoorn, waar nieuwe velden zijn aangelegd voor zowel het eerste elftal als de Beloften.”
Seizoenkaarten
“Morgen (woensdag – red.) start om 10.00 uur de vrije verkoop van seizoenkaarten voor 2015/2016 in Euroborg. Een seizoenkaart geeft komend seizoen onder meer het recht om de eigen vaste plek in Euroborg op te waarderen voor de drie gegarandeerde Europese thuiswedstrijden. En die internationale wedstrijden tegen interessante tegenstanders wil je als supporter van FC Groningen natuurlijk niet missen.”
“Euroborg is van 10.00 uur tot 17.30 uur geopend voor de start van de verkoop van vrijgekomen seizoenkaarten van huidige kaarthouders én alle daarnaast nog beschikbare plaatsen. Morgen is het bovendien exclusief voor seizoenkaarthouders mogelijk op de foto te gaan met de KNVB beker. De toegang tot het stadion is via ingang 1. Op de omloop zal een horecapunt geopend zijn. Daarnaast wordt de FOX Sports documentaire ‘Cupkoorts’ van FC Groningen TV doorlopend op de videowalls vertoond.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard