‘Stage voor getalenteerde zoons van Fandi Ahmad’

6 maart 2018

In de 670ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de uitwedstrijd tegen FC Twente, kijkt hij vooruit naar het thuisduel van zondagmiddag met PEC Zwolle en gaat hij in op de stageperiode van Irfan en Ikhsan, de getalenteerde zoons van de voormalige ‘Parel van Maleisië’ Fandi Ahmad.

“We beginnen deze nieuwsbrief met een felicitatie aan de kersverse vaders Mimoun Mahi en Sergio Padt! Beiden kregen de afgelopen dagen een dochter. Wij feliciteren de families Mahi en Padt van harte met de geboorte van hun kind.”
 
Voetbalgevecht
“We hebben afgelopen zondag in Enschede kunnen genieten van een waar voetbalgevecht. Voor zowel FC Twente als FC Groningen waren de belangen voorafgaand aan het duel duidelijk en dat vertaalde zich naar het veld. Na een spannende en daarmee onderhoudende wedstrijd moesten beide partijen zich tevreden stellen met een punt. Gezien de stand op de ranglijst schoten wij daar het meest mee op. Wat ons echter nog het meest tevreden stelde, was de energie en strijdvaardigheid waarmee de ploeg speelde in de Grolsch Veste.”
 
“Hoewel we heel graag de eerste zege van 2018 hadden willen boeken – en we daar na de 0-1 voorsprong ook dichtbij waren – was de remise in Enschede een juiste uitslag. Als we met dezelfde instelling en beleving zondagmiddag PEC Zwolle bestrijden, dan hebben we alle vertrouwen in een goed resultaat. De kaartverkoop voor dit thuisduel loopt en bij de aanschaf van tickets zijn er geen beperkingen. De aftrap in het Noordlease Stadion is om 12.30 uur.”
 
Stages
“Tom van de Looi en Lars Kramer verblijven dezer dagen in Zeist. KNVB-coach Maarten Stekelenburg heeft het tweetal van FC Groningen opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder-19 jaar. De groep werkt een tweedaagse trainingsstage af op de KNVB Campus in Zeist. Van de Looi en Kramer sluiten hierna weer aan bij FC Groningen om zich voor te bereiden op hun wedstrijd van komend weekend.”
 
Familie Ahmad
“Wij hebben deze week eveneens een stageperiode voor twee spelers. En qua naam niet de minste: Irfan en Ikhsan Ahmad. Het zijn de zoons van voormalig publiekslieveling Fandi, die de bijnaam ‘de Parel van Maleisië’ droeg. Fandi Ahmad speelde in de jaren ’80 twee seizoenen bij FC Groningen en was razend populair. Zijn toenmalige ploeggenoot Henk de Haan heeft altijd contact gehouden met Fandi en op voorspraak van hem werken de 20-jarige Irfan en 18-jarige Ikhsan deze week een stage af bij FC Groningen onder-23.”
 
“Henk de Haan begeleidt de familie Ahmad – ook vader Fandi is mee naar Nederland gekomen – en zondag zullen ze daarbij onder meer onze thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in het Noordlease Stadion bijwonen. Volgende week dinsdag is de laatste trainingsdag voor het tweetal. Irfan, uitkomend voor Home United in Singapore, is een centrale verdediger. Ikhsan is een aanvaller, die voor Young Lions speelt.”
 
FC Journaal
“Komende week verschijnt de eerste uitgave van het FC Groningen Journaal in 2018. In de huiskrant zijn interviews te lezen met onder anderen technisch manager Ron Jans, de selectiespelers Mimoun Mahi, Yoëll van Nieff en Kasper Larsen en wordt er uitgebreid teruggeblikt op de discussiemiddag met onze achterban over de toekomst van FC Groningen.”
 
“Het FC Groningen Journaal telt deze keer twee edities met een totale oplage van 100.000 exemplaren en wordt vanaf komend weekeinde huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Groningen, Haren, Ten Boer, Midden-Drenthe en Westerveld. Daarnaast zal de krant volgende week ook digitaal te lezen zijn via deze website.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws