Speelman genomineerd voor titel Best Western Strijder van het Jaar

8 april 2021

FC Groningen onder-16 speler Marco Speelman is genomineerd voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. De 14-jarige Speelman speelt al geregeld mee met FC Groningen onder-18 tijdens de onderlinge wedstrijden en maakt volgens de begeleidingsstaf dusdanige stappen in zijn ontwikkeling dat het hem een nominatie voor de prestigieuze prijs opleverde. 

Marcospeelman-svhj

Speelman is een back die aanvallende intenties laat zien. Zowel over de grond als in de lucht is hij volgens de technische staf sterk in de duels en wat betreft zijn techniek en fysieke belastbaarheid heeft de verdediger zich de afgelopen tijd goed ontwikkeld. De linksback is trots op zijn nominatie voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. “Het maakt me blij een mooi compliment en het geeft me veel zelfvertrouwen,” aldus Marco Speelman.

In Thomas Poll de winnaar van de titel Best Western Strijder van het Jaar 2020 heeft Speelman een mooi voorbeeld. Zelf kijkt de voetballer uit Annen ook graag naar Alphonso Davies, de Canadees van Bayern München. “Hij is mijn voorbeeld, met zijn snelheid en ‘er overheen komen’.  Ik ben een linksback die er aanvallend veel overheen gaat en ook verdedigend initiatief toont.”

Speelman zit goed op zijn plek binnen de Opleiding van FC Groningen en werkt dagelijks keihard om beter te worden en zijn droom na te jagen. “Die droom is om in het eerste van FC Groningen te spelen, dat was de droom vanaf het allereerste begin hier. Wat er daarna nog eventueel komt, is mooi meegenomen.”   

Laatste nieuws