string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sørloth: ‘Vreemd, maar kan me er niets van herinneren’.

Maandag 01 februari 2016 om 12:32

Alexander Sørloth moest afgelopen zaterdag na ruim twintig minuten spelen de strijd tegen PEC Zwolle al staken. Bij het maken van zijn treffer, blijkt de Noor een middenhandsbeentje in zijn linkerhand te hebben gebroken. “Ik zag pas op de videobeelden wat er was gebeurd.”

Een minuut nadat PEC Zwolle had afgetrapt na de 0-1 voorsprong van FC Groningen, lag Sørloth plotseling op zijn rug in de middencirkel van het IJsseldelta Stadion. Met een pijnlijke grimas op zijn gezicht greep de spits daarbij naar zijn linkerarm. Verzorger Henk Hagenauw kwam als eerste poolshoogte nemen, maar wenkte al vrij snel ook clubarts Hans de Vries. Kort daarop volgde het bekende ‘wisselgebaar’ richting de bank van FC Groningen.
Ziekenhuis
Ondersteund door Hagenauw verliet Sørloth het strijdtoneel. In het bijzijn van fysio Johan Nieuwenhuis bracht de Noorse spits direct een bezoek aan het ziekenhuis van Zwolle. Daar kon niet direct een juiste diagnose worden gesteld, waarna de linkerhand van Sørloth uit voorzorg alvast in het gips werd gezet.
Een dag later, zondagmiddag, volgde een nieuw bezoek aan het ziekenhuis. Nu in Groningen. Daar werd een breuk in het middenhandsbeentje geconstateerd. “Een flinke tegenvaller”, zo laat Sørloth weten. “Ik voelde me sinds mijn komst naar Groningen (sinds 1 januari – red.) goed en het spel ging steeds beter. Mijn hand is nu in het gips gezet en dat moet er drie weken om blijven zitten.”
Adrenaline
Gevraagd naar het hoe en wat van de opgelopen blessure, moet Sørloth het antwoord schuldig blijven. “Het klinkt heel vreemd, maar ik kan me er niets meer van herinneren. Na mijn goal had ik zoveel adrenaline in mijn lichaam, dat ik op dat moment niets voelde. Pas toen Zwolle weer had afgetrapt kreeg ik een enorme pijn in mijn hand.”
Sørloth bestudeerde de tv-beelden van de wedstrijd en zag – in tegenstelling tot wat anderen nog steeds niet zagen – het moment van de handbreuk. “Bij het doelpunt val ik en komt de keeper met zijn voet op mijn hand terecht. Ik moest de videobeelden ook terugzien om te kunnen begrijpen wat er was gebeurd.”
Voetballen
Hoewel het gips drie weken om zijn linkerhand moet blijven zitten, wil Sørloth zo snel mogelijk weer voetballen. Met de club gaat hij de mogelijke opties daartoe bekijken. FC Groningen wil onderzoeken wat de regelgeving is met betrekking tot het spelen met bijvoorbeeld een special manchet. Sørloth vindt dat een prima idee, maar wacht een en ander rustig af. “Vooralsnog heb ik nog te veel pijn aan mijn hand en is voetballen dus nog geen optie. Maar ik wil wel weer het liefst zo snel mogelijk op het veld staan. Dus als de pijn weg is, moeten we zien wat de mogelijkheden zijn.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard