string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sørloth: ‘Totaal niet zenuwachtig, ik heb er juist zin in’.

Vrijdag 15 januari 2016 om 16:33

Alexander Sørloth maakt zondag zijn officiële debuut in het shirt van FC Groningen. Trainer Erwin van de Looi verklapte vrijdagmiddag al dat de Noorse nieuweling een basisplaats krijgt in de punt van de aanval. Zenuwachtig is de aanvaller totaal niet, hij heeft vooral zin in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Goedlachs stapte Sørloth vrijdagmiddag het trainingsveld op Sportpark Corpus den Hoorn af waar een aantal supporters de kou trotseerde om de oefensessie te bekijken. “Noorse temperaturen,” lacht de spits. “De eerste weken bij FC Groningen zijn me uitstekend bevallen. Het is goed om direct op trainingskamp te gaan zodat je de nieuwe teamgenoten direct leert kennen. Het zijn aardige jongens en goede voetballers die me op als buiten het veld thuis laten voelen.”
Fantastisch
Sørloth maakte tijdens de wedstrijden tegen Braga en Feyenoord voor de winterstop kennis met Euroborg. Zondag staat de Noor niet op de tribune, maar op het veld in het stadion. “De sfeer tegen Feyenoord was fantastisch en ik kijk er naar uit om zondag te spelen. Wat ik van mezelf moet verwachten? Ik zet nog niet te hoog in, ga vooral mijn best doen en dan kijken we wel. Wel merk ik op de trainingen dat het niveau hoger ligt dan in Noorwegen en dat het spel me wel past.”
Euroborg is twee dagen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht al zeer goed gevuld en de nieuweling weet dat vele ogen op hem gericht zullen zijn. “Ik voel geen druk;  zoiets hoort bij topsport en is helemaal niet erg. Zenuwachtig voor mijn debuut ben ik dan ook totaal niet. Ik heb er juist veel zin in en hoop dat de sfeer net zo goed is als tegen Feyenoord.”
Kopsterk
Hedwiges Maduro maakte enkele weken geleden voor het eerst kennis met zijn nieuwe ploeggenoot en zag deze tijdens het trainingskamp in Spanje veelvuldig aan het werk. “Hij is balvast en er is veel beweging om hem heen,” vertelt Maduro is het programmaboekje van zondag. “Bovendien is hij kopsterk en daardoor kunnen we als ploeg nog gevaarlijker worden met voorzetten van de zijkant. In de trainingen en de wedstrijd tegen KV Oostende kwam het er goed uit. Zondag moeten we het laten zien aan ons publiek.”
Hedwiges Maduro keerde met FC Groningen in de winterstop terug op bekend terrein. Als speler van Sevilla vertoefde de middenvelder anderhalf jaar is het zuidwesten van Spanje. Maduro kijkt met een goed gevoel terug op de trainingsweek van de FC. “We hebben een goed trainingskamp gehad in Spanje. We hebben hard getraind en de sfeer was bovendien goed. Ik denk dat we als team een stuk naar elkaar toe gegroeid zijn.”
Samen
“Het trainingskamp stond eigenlijk in het teken van ‘samen’. Daarmee bedoelen we dus de selectie. Want we zullen iedereen nodig hebben in het restant van de competitie. Maar ‘samen’ betekent ook samen met het publiek. We willen graag een eenheid vormen om het tegenstanders nog lastiger te kunnen maken dan ze het al hebben in Euroborg. En daarmee willen we zondag tegen Utrecht een start maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard