string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sørloth in voetsporen vader; Larsen bij Olympische voorselectie.

Maandag 30 mei 2016 om 12:08

Alexander Sørloth is zondag in de voetsporen van zijn vader Goran getreden, want junior maakte zijn debuut in het nationale elftal van Noorwegen. Kasper Larsen is opgenomen in de voorselectie van Denemarken voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Zondagavond maakte Alexander Sørloth zijn opwachting als invaller bij het nationale team van Noorwegen, dat een uitwedstrijd speelde tegen Portugal. Noorwegen ging met 3-0 onderuit. Hij mocht vier minuten voor het einde van de wedstrijd als invaller zijn opwachting maken en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader, die in totaal tot 55 caps in de nationale A-ploeg van Noorwegen kwam. Komende woensdag, 1 juni, zal Noorwegen aantreden tegen IJsland en vier dagen later, zondag 5 juni in en tegen België.
Curaçao
Jarchinio Antonia is opgeroepen voor twee wedstrijden met het nationale team van Curaçao, wat woensdag 1 juni de uitwedstrijd speelt tegen Guyana in de tweede voorronde om deelname aan de Caribbean Cup. Zes dagen later, op dinsdag 7 juni volgt in Willemstad de tweede interland in deze periode, tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden. De nummer 1 van de poule van drie landen en vier beste nummers 2 gaan naar de volgende fase. Antonia speelde reeds twee interlands onder bondscoach Patrick Kluivert.
Olympisch
Kasper Larsen kreeg afgelopen week een uitnodiging voor de voorbereiding van het Deense Olympische Team, dat komende week een voorbereidingstoernooi afwerkt in Zuid-Korea. Larsen weet nog niet of hij tot de definitieve selectie behoort voor Rio. Op donderdag 2 juni oefent Denemarken tegen Honduras. Twee dagen later is Nigeria de opponent en het vierlandentoernooi wordt afgesloten met een wedstrijd tegen het gastland Zuid-Korea.
Onder-21
Simon Tibbling staat ook op de nominatie om af te reizen naar Rio de Janeiro met het Zweedse Olympische team. Tibbling speelt echter allereerst op vrijdag 3 juni nog een interland met Jong Zweden tegen Jong Georgië. Dit in het kader van de EK-kwalificatie voor de zomer van 2017.
Albert Rusnak speelt met Jong Slowakije geen kwalificatie, maar oefeninterlands. Op woensdag 1 juni met Jong Slowakije tegen Jong Oekraïne. En vier dagen later, op zondag 5 juni in Engeland tegen de leeftijdsgenoten.
EK/WK
Juninho Bacuna tenslotte, staat op de nominatie om vanaf 12 juli met Oranje onder-19 deel te nemen aan het EK in Duitsland, waar naast de titel vijf startbewijzen te verdienen zijn voor het WK onder-20 in Zuid-Korea. Op maandag 6 juni maakt bondscoach Aron Winter de selectie bekend voor de eerste trainingsstage van 20 tot 23 juni.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard