string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Situatie bij de club gaat ons allen aan het hart’.

Dinsdag 31 oktober 2017 om 14:13

In de 654ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen gaat algemeen directeur Hans Nijland vooral in de op de huidige situatie bij de club, die hem – net als alle supporters – aan het hart gaat.

“Deze nieuwsbrief wil ik graag aangrijpen om vanuit directie en management het gevoel over te brengen wat ook bij ons intern leeft. We staan er slecht voor, daar hoeven we niet omheen te draaien. Natuurlijk zat het afgelopen zondag in Rotterdam tegen Sparta niet mee – en dat is inherent aan de fase waarin we zitten – maar we mogen zeker onze ogen niet sluiten voor de realiteit. En die doet pijn. Hoewel ik nu al meer dan twintig jaar algemeen directeur ben van FC Groningen, ervaar ik de huidige situatie bij de club als de meest moeilijke.”
 
Druk
“Met FC Groningen heb ik een degradatie meegemaakt en een stadionbrand, maar net als voor heel veel van onze supporters geldt, grijpen de huidige sportieve problemen ons zwaar aan. Er is veel kritiek en we voelen een enorme druk. Logisch. Wat je ook doet en waar je ook bent of komt, word je aangesproken op de huidige gang van zaken. We zijn er binnen de club met z’n allen dag en nacht mee bezig en het raakt je. We proberen ons zo open mogelijk op te stellen door op e-mails te reageren, vragen te beantwoorden, gesprekken te voeren en de media te woord te staan.”
 
Hoort bij het werk
“Dat hoort bij ons werk en is ook geen probleem. We lopen er niet voor weg. Soms is er ook kritiek die op de man wordt gespeeld of onder de gordel is. We snappen de emoties, die hebben we zelf ook, maar het moet wel respectvol blijven. Gelukkig krijgen we ook heel veel tips en goede adviezen en denken er veel mensen op een positieve manier met ons mee.”
 
“Het sterkt ons dat er toch weer heel wat supporters de afgelopen week aanwezig waren bij onze uitwedstrijden in Kerkrade en Rotterdam. Ook zaterdagavond in Almelo, bij onze uitwedstrijd tegen Heracles, zullen meer dan driehonderd FC-supporters in het gastenvak staan. Die steun waarderen wij enorm – en dan doel ik in dit geval met name ook op spelers en staf – en helpt ons op een zeer positieve wijze.”
 
Besluiten
“We voelen ons een subtopper, maar de realiteit is anders. Van ons als directie en management mag verwacht worden dat we rustig blijven en de juiste besluiten nemen. Daar zijn we voor aangesteld. Daarbij moeten we alles kritisch laten meewegen, maar is het tegelijkertijd ook onze taak om vierkant achter je eigen mensen te staan. Het is een cliché, maar we komen alleen vooruit als we met z’n allen de kar dezelfde kant opduwen. En dat is wat we komende zaterdag in Almelo tegen Heracles moeten doen!”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard