string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sinterklaasfeest zo goed als onvergetelijk!

Woensdag 23 november 2011 om 17:18

Woensdagmiddag stond het jaarlijkse sinterklaasfeest van FC Groningen op het programma. Sinterklaas nam ook dit jaar weer de tijd om even langs te komen in stadion Euroborg. Samen met ruim tweehonderd kinderen en een hele hoop zwarte pieten ging het feest los in de ABN AMRO Business Corner. Naast de vele cadeaus werden de kinderen vereeuwigd in stadion Euroborg.

Volle bak
Het beloofde letterlijk een onvergetelijke dag te worden. Om 14:00 uur kwamen ruim tweehonderd kinderen binnen door de deuren van stadion Euroborg. In de ABN AMRO Business Corner stond namelijk het sinterklaasfeest op het programma. Toen iedereen eenmaal binnen was kon het feest van start gaan. Discopiet, babbelpiet en ballonnenpiet beten het spits af in een bomvolle zaal. Sinterklaas was iets later, want hij kon de weg niet vinden in het grote Euroborg-complex.
Pepernoten op?!
Toen de goedheiligman eenmaal binnen was kon het feest compleet los gaan. Al dansend en springend maakten sinterklaas en zijn pieten er een groot feest van. Even leek het bezoek van de sint nog in het water te lopen toen de pepernoten op bleken te zijn. Gelukkig hadden Hoofdpiet en Piet de Bouwer een oplossing: namelijk een enorme pepernotenmachine.
Recordpoging pepernoten strooien
Nadat alle handjes gevuld waren met pepernoten had sinterklaas een verassing. De kinderen mochten namelijk meedoen aan een recordpoging voor het Guinness Book of Records. Hoofdpiet had bedacht om een strooi-examen af te leggen met een zo groot mogelijke groep kinderen. Als beloning kregen de kinderen allemaal een strooidiploma uitgereikt van sinterklaas.
Tekeningen
Sinterklaas had voor aanvang van het feest een hele hoop prachtige tekeningen ontvangen van de aanwezige kinderen. Deze had hij allemaal meegenomen naar stadion Euroborg. Vooraf had Sinterklaas laten weten dat de mooiste tekening beloond zou worden met geweldig cadeau.  
Omdat alle tekeningen stuk voor stuk zo mooi waren vond Sinterklaas het moeilijk om een winnaar te kiezen. Uiteindelijk heeft hij toch gekozen voor de tekening van Milan Venema uit Groningen. Hij ontvangt een gesigneerd Junior Club shirt met daarop alle handtekeningen van de spelers van FC Groningen.
Vereeuwigd in het stadion
Als laatste verassing mochten alle aanwezige kinderen een handje zetten in het trappenhuis van de Koeman tribune (ook wel bekend als de familietribune). Op deze manier werden alle kinderen vereeuwigd in het stadion en dat was natuurlijk wel een uniek cadeau. Gewapend met een hand vol verf gingen de piepjonge FC supporters richting het trappenhuis. Het eindresultaat: een prachtig kunstwerk van een grote groep jonge kunstenaars.
Het was lang gezellig in stadion Euroborg. Na een dag vol verrassingen en met clubmascotte Groby voorop in de polonaise kon de dag van veel kinderen niet meer stuk. Uiteraard gingen alle kinderen met een schoen gevuld met cadeaus naar huis.
Voor foto’s van deze onvergetelijke middag, klik hier!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard