Sinterklaas en Voetbalpiet op bezoek in Euroborg!

22 november 2012

Gisteren is er een groots Sinterklaas feest gevierd in Euroborg! Ruim 200 Junior Club leden wisten samen met een ouder of grootouder het stadion te bereiken. Het feest vond plaats in de ABN Amro Business Corner, die voor de gelegenheid was omgebouwd tot Sint en Pieten feest locatie.

Rond half twee in de middag begon de feestlocatie langzaamaan vol te stromen. De aanwezigen werden verwelkomt door medewerkers van de Junior Club en uiteraard door een aantal Pieten.  Om twee uur ging het feest officieel van start.
Discopiet liet de muziek uit de speakers knallen en Babbelpiet wist, samen met mascotte Groby, de kinderen allerlei coole dansjes aan te leren. Op de muziek van Chichua, de Kabouterdans en de Macarena werden de heupen, handen en benen flink los gemaakt. Dit jaar nieuw in het repertoire van de Discopiet was Gangnam style, maar ook dit dansje leverde bij de leden geen problemen op, bijna alle aanwezigen wisten de bijbehorende danspasjes goed uit te voeren.

Na het instuderen van de danspasjes kon Ballonnenpiet zich niet langer inhouden.. Hij zag een voetbal liggen en begon zijn voetbaltrucjes te laten zien. Een oplettende FC Groningen trainer zag zijn talent en heeft getest of Ballonnenpiet goed genoeg was om voor FC Groningen te spelen. Ballonnenpiet zag zijn carriére switch naar Voetbalpiet wel zitten, maar helaas brak zijn conditie hem op. Hij was nèt niet goed genoeg en mag volgend jaar opnieuw een poging wagen om voor de Trots van het Noorden uit te komen.

Sinterklaas liet wel even op zich wachten, hij was de weg een beetje kwijt geraakt in het grote stadion!
Nadat de aanwezige kinderen drie keer “SINTERKLAAAAAAAS!!” hadden geroepen, wist hij de juiste ingang te vinden. Hij nam na binnenkomst plaats op zijn troon, waar hij een aantal vragen van kinderen kon beantwoorden.
De Goedheiligman werd vervolgens getrakteerd op een spetterend optreden van de kinderen. Alle ingestudeerde dansjes kwamen voorbij en Sinterklaas probeerde zelf ook nog een aantal moves te maken.
Natuurlijk heeft Sinterklaas een drukke agenda, hij moet tenslotte alle kinderen in Nederland op een bezoekje trakteren. Daarom kwam er gauw een einde aan zijn bezoek.
Met de mededeling dat alle lieve kinderen bij de uitgang een cadeautje zouden ontvangen, vertrok de Goedheiligman naar zijn volgende feest.
Omdat er alleen maar lieve kinderen aanwezig waren deze dag, ging niemand met lege handen naar huis!

Sinterklaas en zijn Pieten hebben later nog laten weten dat het een onvergetelijk feest was. Ze hopen alle aanwezigen volgend jaar weer te mogen ontmoeten!

Ben jij benieuwd naar de foto's? Klik dan hier om naar het fotoalbum te gaan.

Laatste nieuws