string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Selectie van extra kwaliteitsinjectie voorzien’.

Dinsdag 12 augustus 2014 om 12:28

In de 491ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland deze week terug op de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen, kijkt hij vooruit naar het eerste thuisduel van deze competitie, gaat hij in op de lopende transferperiode en benoemt hij de bel-actie richting seizoenkaarthouders.

“Wij zijn de competitie in de Eredivisie uitstekend gestart. In een opnieuw zeer spectaculaire wedstrijd in Deventer – zoals vorig jaar ook al het geval was – hebben we een 2-0 achterstand weten om te buigen in een 2-3 overwinning. Daarbij heeft de ploeg van trainer Erwin van de Looi niet alleen in grote delen van de wedstrijd goed voetbal laten zien, maar eveneens veerkracht getoond. Naast de benodigde drie punten geeft een dergelijke start ook vertrouwen en dat is altijd prettig. Al tijdens de allereerste speelronde is alweer gebleken dat de Eredivisie ook dit jaar weer verrassende uitslagen zal laten zien en de verschillen opnieuw bijzonder klein zullen zijn. Voor het publiek – en daarvoor wordt betaald voetbal gespeeld – is het smullen geblazen.”
Transferwindow
“Spannend is ook de maand augustus nog. Zoals waarschijnlijk wel bekend, is het transferwindow tot 1 september geopend en kunnen spelers tot die tijd nog van club verwisselen. Wat ons betreft – en dat prediken we hier niet voor het eerst – is dat een zeer ongewenste situatie en zou wereldwijd de transferperiode bijvoorbeeld per 1 juli gesloten moeten worden.”
“Natuurlijk horen wij ook de geluiden dat we de poot stijf hadden moeten houden en Filip Kostic niet hadden mogen laten vertrekken. Je kunt als club echter niet alleen een speler met een doorlopende verbintenis richting de uitgang duwen als je die liever ziet vertrekken. Op bepaalde momenten gaat de sterke wens van een speler eveneens een rol spelen, zoals in dit geval van Kostic. We mogen het ook als een groot compliment beschouwen dat wij wederom een speler transfereren naar een club in een grote, sterke Europese voetbalcompetitie.”
Transferbeleid
“Wij kopen jonge, talentvolle spelers met het idee hen zich bij FC Groningen verder te laten ontwikkelen, er een paar jaar plezier aan te beleven en ze vervolgens weer door te verkopen. Een succesvol transferbeleid is namelijk één van de pijlers onder onze club. Als op een zeker moment – zoals in het geval van Kostic – een club uit een grote competitie zich meldt en de speler heeft de nadrukkelijke wens deze stap te maken, dan is een transfer waaraan alle partijen een goed gevoel overhouden de beste oplossing. Zo ook bij de transfer van Kostic naar Stuttgart. We zijn dit eigenlijk niet anders gewend, het gaat al jaren zo en dat zal de komende jaren ook niet anders worden.”
“Natuurlijk hebben onze vaste supporters recht op een selectie, die aan onze vooraf geformuleerde sportieve doelstellingen kan voldoen. Daarom moeten wij altijd klaar zijn om direct vervolgstappen te zetten op het moment dat één van de sterkhouders vertrekt. Achter de schermen zijn we dan ook druk bezig om nog voor het einde van deze transferperiode onze selectie van een extra kwaliteitsinjectie te voorzien. Er staat in onze ogen al een goede selectie, maar een paar kwalitatieve aanvullingen zijn na het vertrek van Kostic en Magnasco zeker gewenst. Hierbij gaat kwaliteit en het maken van de juiste keuzes overigens boven haastige spoed.”
Tijdstip
“Het goede gevoel van afgelopen zondag na de seizoenouverture tegen Go Ahead Eagles nemen we mee naar onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in competitieverband. Zondagmiddag komt Heracles Almelo op bezoek in Euroborg. De aftrap voor dit duel is op het nieuwe en nog wat ongebruikelijke tijdstip in de Eredivisie van 16.45 uur. Voor het eerste competitie-optreden in eigen huis is de kaartverkoop in volle gang. Bij de aanschaf van kaarten via de reguliere verkoopkanalen gelden geen restricties. Vanaf 15.15 uur kunnen zondagmiddag ook kaarten aan de kassa van Euroborg worden gekocht.”
Kaartverkoop
“Niet alleen voor de thuiswedstrijd tegen Heracles loopt de kaartverkoop, ook voor de daaropvolgende competitieduels met ADO Den Haag (uit) en Ajax (thuis) is de verkoop gestart, onder meer via deze website. Supporters, die van plan zijn regelmatig een thuiswedstrijd van FC Groningen te bezoeken, doen er verstandig aan een seizoenkaart aan te schaffen. Naast de vele voordelen en te verkrijgen kortingen, is bij het bezoeken van elf thuisduels de kaart al ‘terugverdiend’ ten opzichte van de prijs van een losse kaart. Kijk voor alle voordelen en gemakken van een seizoenkaart op deze website in het menu ‘kaartverkoop’ of kom langs in de FanCorner en zoek direct een mooie beschikbare plek in Euroborg uit.”
Bellen
“Gisteravond (maandag – red.) en vanavond (dinsdag – red.) bellen wij met een groep medewerkers van de club met seizoenkaarthouders van het afgelopen seizoen, van wie wij nog niet hebben mogen vernemen of zij opnieuw een seizoenkaart willen aanschaffen of niet. Buiten dat we natuurlijk hopen dat zoveel mogelijk supporters op vaste basis Euroborg bezoeken bij onze thuiswedstrijden, willen we ook graag persoonlijk horen wat de argumenten zijn van mensen om een seizoenkaart wel of niet te verlengen. Met deze bel-actie willen wij dicht bij onze achterban blijven en ‘voelen’ wat er onder onze vaste aanhang speelt en leeft. De eerste reacties op het telefoontje van onze kant zijn goed, de mensen waarderen de persoonlijke benadering.”
Verkiezing
“De bel-actie past in onze filosofie van het zijn van een volksclub. Een andere kernwaarde binnen FC Groningen is ‘maatschappelijk betrokken en actief’. Het is dan ook zeer verheugend dat Maikel Kieftenbeld is genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’. Onze aanvoerder heeft bij deze prestigieuze verkiezing concurrentie van Georginio Wijnaldum (PSV), Bram van Polen (PEC Zwolle) en Deniz Türüc (Go Ahead Eagles). Kieftenbeld is een jongen, die zich al jaren belangeloos en vol overgave inzet voor maatschappelijke doeleinden. Met name zijn betrokkenheid bij Kids United is groot.”
“Zijn nominatie is op de eerste plaats natuurlijk een groot compliment en blijk van waardering voor Kieftenbeld zelf, maar daarnaast ook voor de inspanningen van onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij, die zich dagelijks bezighoudt met maatschappelijke projecten. Aan de uitverkiezing van ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’ is een prijs gekoppeld van vijftigduizend euro, die beschikbaar wordt gesteld door de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. De winnaar mag deze prijs besteden aan een maatschappelijk project naar keuze. Maandag 1 september wordt tijdens het gala Voetballer van het Jaar 2014 bekend gemaakt wie zich mag kronen tot ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’. Wat ons betreft verdient Kieftenbeld deze prijs ten zeerste!”
FC Groningen KEI-challenge
“Tot slot: het blijft in de stad niet ongemerkt dat de KEI-week, een jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten in Groningen gisteren (maandag – red.) van start is gegaan. Een nieuw onderdeel op het programma is de KEI-challenge. FC Groningen organiseerde gisteravond (maandag – red. ) de eerste challenge. De groepen kregen de opdracht een originele foto te maken met de voetbalclub van hun nieuwe stad. De juryleden Niek Hollewand van FC Groningen, afgevaardigde Chieljan Pierik van de stichting KEI en ondergetekende hebben inmiddels de winnaars bekend gemaakt via facebook.com/keiweek.”
‘Op Noord’
“We eindigen deze nieuwsbrief met de mededeling dat ik vanmiddag (dinsdag – red.) tussen 17.30 uur en 18.00 uur bij Radio Noord te gast ben in het live radioprogramma ‘Op Noord’. In de rubriek ‘Altijd wat anders’ kunnen luisteraars bellen en vragen stellen over in dit geval FC Groningen.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard