string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie heeft eerste sessie Spaans trainingskamp achter de rug.

Dinsdag 05 januari 2016 om 14:34

De selectie van FC Groningen heeft dinsdagochtend de eerste van acht trainingen op het trainingskamp in Costa Ballena afgewerkt. Liefst 23 spelers werkten een ochtendtraining van zo’n twee uur af onder prima omstandigheden in Zuid-Spanje.

Afgelopen nacht was er nog overvloedige regenval, maar bij het opkomen van de zon waren de buien weggetrokken. Met een temperatuur van zo’n zeventien graden en lichte bewolking, waren de omstandigheden ideaal voor de eerste training. Hoe anders dan in Nederland waar op dat zelfde moment ‘code rood’ gold voor het noorden van het land en de drie noordelijke provincies onder een dikke ijslaag waren bedekt.
Binnen
Van de selectie van 25 spelers bleven er twee binnen. Doelman Sergio Padt kampt met enkelklachten en werkt aan zijn herstel. Juninho Bacuna was lichamelijk niet helemaal fit en werkte een binnenprogramma af. Op dinsdagmiddag zal een groter deel van de groep hun training ‘indoor’ afwerken en zal dus een iets meer beperkte groep vanaf 16.00 uur op het veld te bewonderen zijn.
Gezelschap
Naast de spelersgroep en elf man begeleiding is ook performance manager Gerard Kemkers aanwezig in Costa Ballena. Vanavond zal ook technisch manager Peter Jeltema arriveren in Spanje. Hij wordt door teammanager Bas Roorda van het vliegveld gehaald. In Spanje zijn verder vijf journalisten aanwezig om de ploeg te volgen: FC-watcher Jan Mennega en fotograaf Jan Kanning voor Dagblad van het Noorden, Elwin Baas voor RTV Noord, huisfotograaf Erwin Otten namens FC Groningen en fotograaf Albert Uilenberg voor fansite FCG Online.
Programma
Op woensdag en donderdag zal er zowel ’s ochtends als ’s middags worden getraind. Vrijdagmiddag om 14.00 uur wordt een wedstrijd van viermaal een halfuur gespeeld tegen het Belgische KV Oostende. Zaterdag en zondag staan er nog enkele trainingen gepland, voordat het gezelschap zondagavond weer terugkeert op Schiphol.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard