Selectie bij finale FC Groningen Buurt Battle!

26 april 2017

Vandaag, woensdag 26 april, wordt op Sportpark Corpus den Hoorn de finaledag van de FC Groningen Buurt Battle 2017 gehouden. Dit is de afsluiting van een acht weken durend maatschappelijk project, één van de vele initiatieven van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen is van 14.00 uur tot 17.00 uur aanwezig bij de finale.

Door middel van de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, ouderbetrokkenheid, gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn waarden en normen en ook sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vond plaats in twaalf wijken.
 
Punten
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van de professionals in de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finaledag.
 
VIP-arrangement
Elke wijk levert één of twee teams, die vandaag op Sportpark Corpus den Hoorn zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door de spelers en de staf van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar één winnaar uitkomen en daarnaast wordt de Rabobank Fair Play Cup uitgereikt. Alle winnaars ontvangen een VIP-arrangement rond de competitiewedstrijd FC Groningen – PSV, op zondag 7 mei aanstaande in het Noordlease Stadion.

jw201603099191
Mahi fanatiek tijdens finaledag

Laatste nieuws