string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Selectie aardig fit richting AZ.

Vrijdag 18 september 2015 om 15:38

FC Groningen stond vrijdagochtend een dag na het duel tegen Olympique Marseille weer op het trainingsveld ter voorbereiding op de wedstrijd van aankomende zondag tegen AZ. Van de basisspelers was spits Danny Hoesen binnen gebleven. De overige tien werkten een hersteltraining af. Trainer Erwin van de Looi constateerde dat zijn team redelijk fit uit de wedstrijd van donderdag was gekomen.

Hoesen werd na ruim een uur gewisseld tegen de Fransen. Een dag na de wedstrijd kwam de aanvaller niet buiten op het trainingsveld, maar over zijn inzetbaarheid maakt Van de Looi zich geen zorgen. “We zijn aardig fit uit de wedstrijd gekomen,” stelt de trainer. “Alleen Danny Hoesen heeft wat klachten aan zijn enkel, maar ik verwacht dat dat wel goed komt. We gaan morgen (zaterdag – red.) bekijken hoe iedereen ervoor staat en wie er beschikbaar is tegen AZ.”
Hoewel de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste is, moet de technische staf af en toe vooruit kijken vanwege de belastbaarheid van spelers. Van de Looi haalde de gevleugelde uitspraak van zijn collega Steve McLaren aan: ‘Don’t manage the game, manage the season’. Vrij vertaald: houd je niet alleen met de wedstrijd bezig, maar met het gehele seizoen.
“Daardoor moeten we af en toe ook wel vooruit kijken. Er komen heel belangrijke wedstrijden aan. Iedereen wil spelen en dat is ook wel te prijzen, maar wat betekent het als je tegen AZ en FC Twente speelt, voor de wedstrijden die daarop volgen. De volledige focus moet altijd liggen op de eerstvolgende wedstrijd, maar als staf moet je af en toe verder kunnen kijken. Daar hebben we het van te voren over gehad met de groep.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard