string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Seizoenkaartmailing vrijdag in de bus’.

Dinsdag 03 april 2012 om 14:00

In de 373ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de derby van het Noorden, de Benefietavond voor Make-A-Wish Nederland en kondigt hij de seizoenkaartenmailing aan.

“Met een gehavende selectie zijn we er zaterdagavond jammer genoeg niet in geslaagd een resultaat te boeken tegen sc Heerenveen. De jonge ploeg heeft zich kranig geweerd en veel energie en enthousiasme in de wedstrijd gestopt. Een gelijkspel was hiervoor wellicht een terechte beloning geweest, maar in plaats van de 2-2 viel de beslissende treffer in de slotfase aan de andere zijde. Dat was zuur en niet voor het eerst na de winterstop. In deze moeilijke fase valt het kwartje steeds net de verkeerde kant op, inherent aan de situatie waarin we verkeren.”
Operatie Van Dijk
“Het zit ons dus niet echt mee en er blijft ons in de beslissende fase van het seizoen ook weinig bespaard. De lijst van het aantal afwezigen was zaterdag enorm. Daar kwam zondag nog eens het bericht overheen dat Virgil van Dijk met spoed moest worden geopereerd aan een acute blindedarmontsteking. Gelukkig gaat het nu naar omstandigheden weer redelijk goed met Van Dijk en zijn gezondheid is uiteraard het allerbelangrijkste. De kans dat Van Dijk dit seizoen nog in actie kan komen, is vrij gering. Een nieuwe domper voor trainer Pieter Huistra en zijn selectie. Het is al met al een seizoen vol pech en tegenslagen.”
Karakter
“Maar zoals het karakter van onze club betaamt, zullen wij de rug rechten en er alles aan doen om met de wél beschikbare spelers het seizoen op een waardige wijze af te sluiten. Hopelijk brengen de tien dagen rust – komend weekeinde wordt de bekerfinale gespeeld en volgende week donderdag spelen wij de competitiewedstrijd in en tegen ADO Den Haag – perspectief voor wat betreft de inzetbaarheid van spelers en herstelt een aantal van hen tijdig om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de slotfase van dit seizoen.”
Huldiging
“Positief om te vermelden waren de sfeeractie van de Groningen Fanatics zaterdagavond in Euroborg en de huldiging van RVO FC Groningen/Cambuur B1, voorafgaand aan de derby. Uit handen van manager technische zaken Henk Veldmate ontving de ploeg van de trainers Peter Moltmaker en Peter Hoekstra op het veld de kampioensschaal en maakten staf en spelers daarna een mooie ereronde. Ook goed om te vermelden, zijn de hoge kijkcijfers van de derby. Bijna een half miljoen mensen keken via Eredivisie Live rechtstreeks naar de wedstrijd.”
Takje Toernooi
“Een dag na de derby van het Noorden werd het jaarlijkse Takje Toernooi gespeeld.  Dit zaalvoetbaltoernooi is vernoemd naar FC Groningen-supporter Emiel ‘Takje’ Branbergen, die op 13 januari 2005 op 20-jarige leeftijd aan een spierziekte overleed. De opbrengst van het inschrijfgeld is ten goede gekomen aan de Vereniging Spierziekten Nederland.”
Benefietavond
“Gisteravond (maandag – red.) hebben wij in Autoborg bij onze sponsorrelatie Noordlease voor het tweede opeenvolgende jaar een Benefietavond gehouden ten bate van Make-A-Wish Nederland, voorheen bekend als Doe Een Wens Stichting Nederland. Tijdens deze benefietavond, georganiseerd door Organisatiebureau FC Groningen, waren er diverse optredens van verschillende artiesten, onder wie Tineke Schouten en Berget Lewis. Daarnaast werd er een veiling van bijzondere items gehouden, zoals een prachtig gesigneerd portret van recordinternational Edwin van der Sar, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland en een persoonlijke exclusieve column van de hoofdredacteur van Voetbal International, Johan Derksen. De totale opbrengst van de avond bedroeg maar liefst 89.336 euro!”
Footgolftoernooi
“Vanmiddag vindt op de Drentsche Golf & Country Club een Footgolftoernooi plaats, waaraan ook de selectie en staf van FC Groningen deelneemt. Het toernooi is georganiseerd door Trip Advocaten & Notarissen, Friesland Bank, BMW/Mini, Pin Promotions en Management Team Noord. De middag, die in het teken staat van Make-A-Wish Nederland, wordt afgesloten met de gastsprekers Ruud Hesp, onze keeperstrainer en lid van de staf van het Nederlands elftal, en voormalig accountmanager Koen Janssen.”
Lezingen
“Ook deze week heeft ondergetekende weer twee lezingen. Morgenavond (woensdag – red.) samen met oud-speler Henk de Haan in de kantine van vv Grijpskerk op een avond voor sponsors, vrijwilligers, leden en andere belangstellenden. Tijdens de avond wordt een verloting gehouden, waarvan de opbrengst bestemd is voor de stichting FC Groningen in de Maatschappij en in de toekomst een kunstgrasveld voor vv Grijpskerk.”
“Vrijdag komt een groep van tien personen van de NDC Mediagroep naar Euroborg voor een cursusevaluatie, een lunch en een rondleiding. Rond het middaguur zal ik een praatje houden voor deze sponsorrelatie.”
“Donderdag ben ik voor een dag gasthoofdredacteur in het kader van tien jaar Dagblad van het Noorden. Al mijn keuzes en artikelen, onder meer een dubbelinterview met Johan Derksen, staan vrijdag in de bijlage van de krant.”
Paashaas
“Donderdag brengt de paashaas een bezoek aan Euroborg. Vanaf 15.00 uur gaat hij samen met leden van de FC Groningen Junior Club eieren verven, kleurplaten kleuren en op zoek naar paasletters. Uiteraard krijgen de aanwezige leden een leuk paaspresentje mee wanneer ze weer huiswaarts keren. De activiteit wordt speciaal georganiseerd voor leden tot en met 6 jaar. Het is nog mogelijk om je hiervoor op te geven, kijk daarvoor op www.fcgroningenjuniorclub.nl.”
Seizoenkaartmailing
“Vrijdag ontvangen seizoenkaarthouders de mailing voor het seizoen 2012/2013. Er zijn twee belangrijke wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Vanwege veranderde wetgeving wordt de seizoenkaart niet meer automatisch verlengd. Seizoenkaarthouders dienen zelf actief de kaart te verlengen. Bovendien moet de huidige seizoenkaart worden bewaard, want bij verlenging is deze ook volgend seizoen geldig. Bestaande seizoenkaarthouders, die ook volgend seizoen in Euroborg hun eigen plek willen behouden, ontvangen dus geen nieuwe kaart. Dus: verleng actief de seizoenkaart en bewaar de huidige kaart, gooi deze niet weg!”
Pumps & Business
“Tot slot nog aandacht voor de activiteit van volgende week donderdag, 12 april: genieten van een culinair hapje en drankje, een boeiend programma en goede muziek met inspirerende vrouwen zonder het ‘ik moet nu netwerken’-gevoel? Dan is de second edition van Pumps & Business, georganiseerd door Euroborg Horeca en Organisatiebureau FC Groningen, een avond waar je als zakenvrouw bij aanwezig wil zijn! Reserveer tijdig en kijk voor meer info op www.pumpsandbusiness.nl”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard