SeeGrow-LED-proef bij FC Groningen

24 maart 2011

FC Groningen is aan het experimenteren met een nieuwe 'Seegrow'-tent van de firma Lindegas. Deze keer gaat het om een proef met LED-verlichting. De proef duurt ongeveer twee maanden. Dit in het kader van de duurzaamheid.

In september 2008 werd het zogenaamde ‘kas-systeem’ van de firma Lindegas verder uitgebreid na een proef aan het begin van dat jaar, waarbij in een soort tunnel- tentconstructie licht en CO2 ervoor zorgen dat ook in koudere perioden het gras groeit, hebben we de capaciteit verdubbeld. Deze techniek werd voorheen alleen gehanteerd in de kasbouw en werd voor het eerst ook bij een voetbalclub toegepast. Het gras groeide en er was sprake van een dichtere grasmat.

LED
Er is nu begonnen met een proef met één nieuwe 'Seegrow'-tent van Lindegas met LED-verlichting. Deze nieuwe LED-lampen verbruiken circa 60% minder energie dan de huidige toegepaste assimilatielampen in de tenten. Het doel van de huidige proef, die zal lopen tot mei 2011, is aan te tonen dat de groei van 'SeeGrow LED' een vergelijkbaar resultaat oplevert als een SeeGrow-systeem met assimilatielampen.

Laatste nieuws