Schoenmakers assistent bij FC Groningen onder-19

21 januari 2019 / vandaag

Melchior Schoenmakers volgt Paul Matthijs op als assistent-trainer bij FC Groningen onder-19. Matthijs was op zijn beurt de opvolger van Sander van Gessel als hoofdtrainer bij onder-17, die de stap naar assistent van het eerste elftal van FC Groningen maakte.

Met de aanstelling van Schoenmakers heeft de opleiding alle trainersposities weer bezet. Schoenmakers was al betrokken als trainer bij de Regionale Voetbalschool (RVBS), eerst in Hoogeveen en daarna in Assen. Voor de RVBS-locatie Assen is er nu dus een vacature ontstaan.

Hoofd opleiding Peter Jeltema noemt de aanstelling van Schoenmakers, die in de lijn van de werkwijze van FC Groningen ligt: “Als de kans zich voordoet om medewerkers door te schuiven binnen de organisatie, dan willen we die graag benutten. We hebben bevlogen trainers in de RVBS en Melchior is er daar één van. Het is een mooi moment om op deze wijze van elkaars diensten gebruik te gaan maken.”

Gesprek
Schoenmakers, die tussen 1997 en 2004 in totaal 191 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Groningen speelde, was maandagmiddag voor het eerst in zijn nieuwe functie aanwezig in het TopsportZorgCentrum op Corpus den Hoorn. “Ik ben al sinds het begin van het seizoen als trainer actief bij de Regionale Voetbalschool,” aldus Schoenmakers, “En heb al eerder aan Peter Jeltema aangegeven dat het wel weer begon te kriebelen om nog meer te doen.”

“Toen de mogelijkheid zich voordeed door het doorschuiven van Sander van Gessel en Paul Matthijs, zijn we in gesprek gekomen. Ik moest nog wel even puzzelen met de werkzaamheden met mijn eigen bedrijf. Maar uiteindelijk is de planning prima in te passen. Ik zal de rest van dit seizoen in ieder geval bij alle veldtrainingen van de onder-19 aanwezig zijn en natuurlijk bij de wedstrijden op de zaterdag.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws