string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Scheidsrechter Van Boekel leidt thuisduel met Willem II.

Donderdag 31 oktober 2019 om 15:47

FC Groningen pakte al driemaal op rij de volle winst in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion. De Trots van het Noorden kreeg in die laatste drie duels zelfs geen doelpunt tegen. De FC gaat er alles aan doen om de mooie reeks aankomende zondag (3 november) een goed vervolg te geven wanneer Willem II op bezoek komt. De thuiswedstrijd tegen de Tilburgers wordt op het traditionele tijdstip van 14.30 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Het is voor Van Boekel de 41ste keer dat hij een wedstrijd van FC Groningen fluit. Van de actieve arbiters hebben alleen Bas Nijhuis en Kevin Blom de Trots van het Noorden vaker gefloten. Het is de zeventiende keer dat de voormalig profvoetballer naar Groningen afreist.
 
Van de voorgaande 40 duels onder leiding van Van Boekel, won de FC er zestien en speelde het tien keer gelijk. Dit seizoen floot de Brabander in de eerste speelronde de uitwedstrijd bij FC Emmen. Ajdin Hrustic zorgde toen met een prachtige treffer in de slotfase voor de 1-0 overwinning.
 
Scheidsrechter Van Boekel wordt in het Hitachi Capital Mobility Stadion geassisteerd door Richard Polman en Angelo Boonman. Vierde official is Ingmar Oostrom. Vanuit Zeist is Clay Ruperti VAR en is Frank Jansen assistent-VAR. Van Boekel fluit aankomende zondag 3 november om 14.30 uur voor de aftrap van FC Groningen – Willem II.
 
Kaarten voor het thuisduel met Willem II zijn gemakkelijk aan te schaffen via onderstaande banner. 

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard