string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Scheidsrechter Nijhuis nadert Vink in Euroborg.

Woensdag 20 januari 2016 om 14:55

Bas Nijhuis fluit vrijdagavond voor de 40ste keer een officiële wedstrijd van FC Groningen. De 39-jarige arbiter uit Enschede nadert met dit aantal Pieter Vink, die tot nu toe met 42 optredens van alle nog actieve scheidsrechters het vaakst een duel van de Trots van het Noorden leidde.

Van de 39 wedstrijden, die Nijhuis tot nu toe floot, won FC Groningen vijftien keer. Zestien maal volgde een nederlaag, acht keer werd het gelijk. Nijhuis en Vink staan na komende vrijdag beiden op 23 bezoeken aan het Hoge Noorden. Van de 22 duels in Groningen onder leiding van Nijhuis won de FC er precies de helft: 11. Zeven keer stond de Trots van het Noorden na het laatste fluitsignaal van Nijhuis met lege handen. Vier duels op Groningse bodem eindigden onder zijn bewind onbeslist.
Eerste keer
Nijhuis acteerde voor het eerst in Groningen op 14 augustus 2005. Yuri Cornelisse tekende bij dat debuut in het toenmalige Stadion Oosterpark vijf minuten voor tijd voor de enige en dus winnende treffer tegen RBC Roosendaal. Op 20 september van dit seizoen was Nijhuis voor het laatst actief bij een wedstrijd van FC Groningen. De bekerwinnaar versloeg bij die gelegenheid AZ in eigen huis met 2-0.
Johan Cruijff Schaal
Nijhuis floot ruim anderhalve maand daarvoor ook het openingsduel van het seizoen om de Johan Cruijff Schaal, op zondag 2 augustus. FC Groningen nam het daarbij als bekerwinnaar op tegen regerend landskampioen PSV. De Eindhovenaren wonnen het prestigeduel in de Amsterdam ArenA met 3-0.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard