Scheidsrechter Manschot staat voor derde optreden bij FC.

Woensdag 06 april 2016 om 17:05

De competitiewedstrijd FC Groningen – De Graafschap wordt zondagmiddag geleid door Jeroen Manschot. De 33-jarige arbiter uit Houten staat voor zijn derde optreden bij een officieel duel van de Trots van het Noorden. Beide voorgaande keren was dit eveneens in Euroborg.

Manschot heeft tot nu toe nog geen uitwedstrijd van FC Groningen onder zijn hoede gehad. Hij debuteerde als scheidsrechter in Euroborg op 1 maart 2015 bij FC Groningens thuisduel met ADO Den Haag. Die partij eindigde in een 1-1 gelijkspel.
Manschot kende de thuisploeg in deze wedstrijd twee strafschoppen toe. Nick van der Velde miste de eerste. Tjaronn Chery schoot drie minuten later wel raak vanaf elfmeter. Den Haag kwam in de laatste minuut van de wedstrijd uit een hoekschop alsnog langszij.
Meest recent
De meest recente wedstrijd onder leiding van Manschot was dit seizoen het thuisduel van FC Groningen met PEC Zwolle op 31 oktober van het afgelopen kalenderjaar. De ploeg van trainer Erwin van de Looi won met 2-0 dankzij doelpunten voor rust van Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet.
FC Groningen – De Graafschap is een wedstrijd uit de 30ste speelronde van de Eredivisie. De strijd tussen ‘de Boeren’ en ‘de Superboeren’ in Euroborg begint zondagmiddag om 14.30 uur. Kijk voor de laatste beschikbare kaarten op: kaartverkoop.fcgroningen.nl