string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Scenario’s play-offs 2009 (update 4 mei).

Maandag 04 mei 2009 om 14:34

Sinds FC Twente gisteren definitief tweede is geworden en FC Groningen zesde, zijn er nog drie scenario’s over. Daarvoor zijn drie resultaten mogelijk nog van belang, waaronder de bekerfinale op 17 mei.

Scenario 1
sc Heerenveen blijft op de vijfde plaats en verliest de bekerfinale van FC Twente
Uitkomst: de eerste ronde van de play-offs vindt plaats op donderdag 21 mei (uit) en zondag 24 mei (Euroborg). sc Heerenveen en FC Groningen beginnen met uitwedstrijden tegen respectievelijk de nummers 8 en 7 van de ranglijst. De returns zijn op 24 mei.
a) Winnen Groningen en Heerenveen de eerste ronde, heeft FC Groningen op 24 mei Europees voetbal behaald en wordt 28 mei (Euroborg), 31 mei (uit) en eventueel 3 juni (uit) gespeeld om instroom op 16 of 30 juli.
b) Winnen Groningen en de nummer 8 de eerste ronde, spelen deze twee clubs op 28 mei (uit), 31 mei (Euroborg) en eventueel 3 juni (Euroborg) om Europees voetbal (instroom 30 juli).
c) Verliest FC Groningen de eerste ronde, zijn de play-offs voor de FC op 24 mei ten einde.
Scenario 2
sc Heerenveen blijft op de vijfde plaats en wint de bekerfinale van FC Twente
Uitkomst: de eerste ronde van de play-offs vindt plaats op donderdag 21 mei (uit) en zondag 24 mei (Euroborg) en wordt gespeeld door de nummers 6 tot en met 9 van de ranglijst.
a) wint Groningen de eerste ronde van de nummer 9, wordt 28 mei (uit), 31 mei (Euroborg) en eventueel 3 juni (Euroborg) tegen de winnaar van 7-8 gespeeld om Europese instroom op 16 juli.
b) verliest Groningen de eerste ronde, zijn de play-offs voor de FC op 24 mei ten einde.
Scenario 3 (bij winst Heerenveen en verlies PSV)
sc Heerenveen wordt alsnog vierde in de Eredivisie; uitslag bekerfinale niet meer van belang
Uitkomst: de eerste ronde van de play-offs begint voor FC Groningen met een uitwedstrijd op 16 mei tegen de nummer 9 van de ranglijst. Ook de nummers 8 en 7 spelen die dag tegen elkaar. Op donderdag 21 mei volgt in Euroborg een tweede wedstrijd en mogelijk op zondag 24 mei een derde beslissende wedstrijd.
a) wint FC Groningen de eerste ronde van de nummer 9, wordt 28 mei (uit), 31 mei (Euroborg) en eventueel 3 juni (Euroborg) tegen de winnaar van 7-8 gespeeld om Europese instroom op 16 juli.
b) verliest Groningen de eerste ronde, zijn de play-offs voor de FC op 21 of 24 mei ten einde.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard