string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

RVO FC Groningen D2 kampioen.

Zaterdag 08 mei 2010 om 15:36

Zonder zelf te spelen zijn de eerstejaars D-pupillen van RVO FC Groningen kampioen van de Tweede Divisie F geworden.

GVAV Rapiditas D1, de grootste concurrent van de ploeg van trainer Peter Hoekstra, verspeelde punten door met 1-1 gelijk te spelen bij Drachtster Boys D1. Door dat puntenverlies kan de stadgenoot RVO FC Groningen niet meer achterhalen. De ploeg kreeg van het kampioenschap te horen na afloop van het oefenduel in Foxhol tegen FVV D1 (zie foto). Dat duel werd met 12-0 gewonnen. De treffers werden gemaakt door Jasper Kingma (4), Delano Goeree (2), Jannik Schoon (2), Eike Begemann, Mathijs Elderman, Daan Wijma en Rutger Timmermans.
De stand aan kop van de Tweede Divisie F is nu als volgt:
22-56 RVO FC Groningen D2
23-52 GVAV Rapiditas D1
22-48 Emmen av D1
In totaal zijn er 24 wedstrijden te spelen. RVO D2 komt nog in actie tegen Drachtster Boys (15/5) en Emmen av (22/5). Beide duels zijn uit.
RVO FC Groningen D2 wordt morgen bij de wedstrijd FC Groningen-FC Utrecht gehuldigd in stadion Euroborg!
TERUGBLIK OP HET SEIZOEN
Een moeizame start
Met een traditiegetrouw compleet nieuwe selectie mocht de ploeg van trainer Peter Hoekstra al na een week training aan de bak voor het bekertoernooi. Daarin verliep het allerminst soepel en moesten de spelers nog aan elkaar wennen. Tegen GRC Groningen moest de ploeg genoegen nemen met een gelijkspel. Twee weken later werd tegen een andere stadgenoot, Be Quick 1887, wel gewonnen. De eerste treffer van het seizoen werd gemaakt door Dennis Molema. Toch werd de volgende ronde niet gehaald. In het laatste pouleduel bleek GVAV Rapiditas met 4-0 veel te sterk.
Ook verlies in de competitie
In de Tweede Divisie F trad de FC op de eerste wedstrijddag aan in Steenwijk tegen d’ Olde Veste’54. Met een 5-0 zege werden op klinkende wijze de eerste drie punten van het seizoen behaald. Vier dagen later, op een doordeweekse dag in september, was echter al de eerste kink in de kabel. Een sterk spelend Be Quick 1887 was met 2-1 te sterk en daarmee was het eerste puntenverlies ook meteen een feit. In de daaropvolgende weken steeg de ploeg naar grote hoogten en wist het al snel de koppositie te pakken. Toch ging het tegen GRC Groningen maar net goed. Een nipte zege mede dankzij een doelpunt van Lorenzo Valente.
Winnen, winnen, winnen
Vervolgens werd de ene na de andere zege behaald. Later bleken het prima overwinningen te zijn tegen ploegen die ook bovenin mee zouden draaien. Tegen Emmen werd het verschil al snel gemaakt en werd een ruime zege geboekt. De vierde treffer kwam op naam van de Duitse aanwinst, Jannik Schoon. Na een zege op SC Cambuur reisde Circus Hoekstra af naar Kardinge voor een treffen met GVAV Rapiditas. En er werd revanche genomen op de eerdere nederlaag in de beker. Het werd 2-3 met de winnende treffer in de allerlaatste minuut. Na die zege kwam de ploeg helemaal los en wist het in de volgende wedstrijden veelal grote scores neer te zetten.
Twaalf tegen Zuidlaren
Op 17 oktober werd de grootste overwinning van het seizoen behaald. ZFC Zuidlaren werd met 12-0 geklopt en de zesde zege op rij was daarmee een feit. De tiende treffer, een een-tweetje tussen Jannik Schoon en Lorenzo Valente, was er een van grote schoonheid. Na successievelijke zevenklappers tegen vv Heerenveen en Drachtster Boys werd half november alweer voor de derde maal in het seizoen tegen de Good Old gespeeld. In de stromende regen werd het verschil pas vlak voor tijd gemaakt. Mathijs Elderman zorgde voor de allesbeslissende tweede treffer.
HZVV: een lastig kwarwei
RVO FC Groningen D2 zou met dertien overwinningen op rij uiteindelijk de winterstop in gaan. Maar heel erg gemakkelijk ging het ook weer niet, zeker niet tegen HZVV dat een uiterst taaie tegenstander bleek. In het thuisduel stond de ploeg uit Hoogeveen zelfs met 0-2 voor. Pas in de tweede helft capituleerden de Drenten en moesten ze toezien hoe de drie punten toch op Corpus bleven. In dat duel maakte Delano Goeree de bevrijdende gelijkmaker. Twee weken later stond al het uitduel op het programma en dat werd een duel om snel te vergeten. Onder barre weersomstandigheden werd het een hele moeizame 2-1 zege.
Na de sneeuw de goals
De winter duurde lang, heel erg lang. Als de competitie op 27 februari dan eindelijk wordt hervat blijkt de RVO D2 het scoren nog niet verleerd te zijn. Acht doelpunten tegen d’ Olde Veste worden gevolgd door een elftal treffers tegen WVV. Het vierde doelpunt kwam op naam van Jan Hup. Als tegen terreingenoot GRC Groningen opnieuw gewonnen wordt en de serie zeges is opgelopen tot zestien, wacht GVAV Rapiditas.
Een dipje in de prestaties
De tweedejaars D-pupillen hebben inmiddels een buffer opgebouwd als een van de grootste concurrenten naar Corpus komt. De start is nog goed en al snel komen de mannen van trainer Hoekstra met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Dennis Molema. Maar dat is dan ook alles. GVAV speelt beresterk en laat de FC in het vervolg kansloos. Het wordt liefst 1-6 voor de ploeg uit Kardinge. Nog vijf duels te gaan, allen buitenhuis. Als ook tegen SC Cambuur (0-0) en Zuidlaren (2-2) niet wordt gewonnen wordt het ineens spannend in de strijd bovenin. Uiteindelijk wordt RVO FC Groningen D2 in een zetel naar het kampioenschap gedragen. GVAV Rapidtas D1 en Emmen D1 verspelen de nodige punten en op 8 mei is de titel een feit.
RVO FC Groningen D2 in het seizoen 2009/2010
Gespeeld: 22
Gewonnen: 18
Gelijk: 2
Verloren: 2
Punten: 56
Goals voor: 101
Goals tegen: 17
14de titel voor jeugdopleiding
Het kampioenschap van RVO FC Groningen D2 is de veertiende titel sinds de start van het A1-team in het seizoen 1985/1986. In de laatste vier seizoenen won D2 drie titels. De 14 titels zijn als volgt verdeeld:
A1 (3): 1986, 1994, 2004
B1 (3): 1993, 2000, 2005
C1 (2): 1997, 2000
D1 (3): 2004, 2006, 2009
D2 (3): 2007, 2009, 2010

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard