RVO FC Groningen A1 laat FC Utrecht A1 in slotfase langszij komen.

Vrijdag 05 februari 2010 om 15:43

RVO FC Groningen A1 verspeelde in de eredivisie een 2-0 voorsprong en moest tegen FC Utrecht genoegen nemen met een gelijkspel. Winst was er wel voor zowel C1 als D1. De overige teams werkten oefenwedstrijden af.

RVO FC GRONINGEN A1 2-2 FC UTRECHT A1
——————————————————————————–
Voor de tweede maal dit seizoen verspeelde het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding Groningen een 2-0 voorsprong tegen FC Utrecht. Lang leek het erop dat de ploeg van trainer Paul Raveneau gemakkelijk zou winnen maar in de laatste zes minuten ging het volledig mis. In de eerste helft was de FC aanvankelijk de betere ploeg en kreeg het in de beginfase via debutant Christian Gandu meteen al een goede kans om op voorsprong te komen. In het vervolg kregen de gasten meer grip op de wedstrijd maar uitgerekend in die fase sloeg de thuisploeg hard toe. In de 40ste minuut schoot Atilay Batbay de 1-0 binnen. Twee minuten later was er weer reden tot juichen. Verdediger Nick Bakker schoot de bal van grote afstand op de lat en in de rebound maakte Christian Gandu beheerst zijn eerste treffer voor de RVO. Hij was daarmee al de zeventiende speler die dit seizoen trefzeker was voor RVO FC Groningen A1. Na rust kabbelde het duel wat voort. FC Utrecht probeerde het met wat schoten van afstand maar kansen kon het niet creeeren. Aan de andere kant stichtten de mannen van trainer Raveneau ook nauwelijks gevaar. In de 84ste minuut sloeg het duel om. Een vrije trap werd ineens raak geschoten en even later werd de na rust ingevallen Kelvin Bossman van het veld gestuurd door de arbiter. Eerst vergreep hij zich aan een speler van Utrecht en een minuut later kreeg hij de tweede gele kaart wegens opmerkingen tegen de leiding. FC Groningen was de draad toen helemaal kwijt want nog geen minuut na de rode kaart stond FC Utrecht al op gelijke hoogte. Bij die 2-2 bleef het en aldus duur en volkomen onnodig puntenverlies voor het oudste jeugdteam van FC Groningen.
STORMVOGELS C1 0-3 RVO FC GRONINGEN C1
De ploeg van trainer Grafton Holband behaalde een regelmatige en dikverdiende zege op Stormvogels. In de eerste helft kwamen de tweedejaars C-junioren van RVO FC Groningen in de 24ste minuut op voorsprong. Uit een hoekschop van Martin Kamstra maakte Erwin Niezemuller het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na rust was het duel binnen twee minuten beslist. Uit een toverbal van Davidson Spriensma werd de voorsprong verdubbeld. Vervolgens speelde de FC het duel met gemak uit. Kansen waren er volop. Zo trof Firosan Ademi tot tweemaal toe de paal. Vijf minuten voor tijd bepaalde Kasper Oldenburger, na opnieuw een goed genomen corner van Martin Kamstra, de eindstand op 0-3. Het was al de vijfde maal dit seizoen dat RVO FC Groningen C1 in uitwedstrijden de nul wist te houden.
RVO FC GRONINGEN D1 3-1 HEERENVEEN/EMMEN D2
De tweedejaars D-pupillen wonnen ook hun tweede wedstrijd na de winterstop en blijven meedoen om het kampioenschap in de Eerste Divisie C. Op een koud Corpus den Hoorn werd de D2 van Heerenveen/Emmen met 3-1 verslagen. De ploeg van trainer Hugo kende een droomstart en stond al na drie minuten op voorsprong via een treffer van Lukas Siemers. Vervolgens miste de ploeg de kans op 2-0 en had het geluk dat een doelpunt van de gasten wegens buitenspel werd afgekeurd. Toch viel in de 24ste minuut de niet onverdiende gelijkmaker. Was het in het eerste half uur min of meer gelijkwaardig, na rust was RVO FC Groningen duidelijk de bovenliggende partij. Met Stan Haanstra en Juhnino Bacuna nieuw in de ploeg werd in de beginfase de ene na de andere kans gecreeerd. Opnieuw Lukas Siemers zorgde voor de 2-1 en daarna vergat met name Juhnino Bacuna de score verder uit te breiden. Zo schoot hij tot tweemaal toe op de lat. Doordat het bij die minimale voorsprong bleef was het tot het einde toe opletten geblazen in de defensie van RVO FC Groningen. In de laatste minuut maakte Stan Haanstra de bevrijdende en alles beslissende derde treffer.
Doelpunten uit de wedstrijden van A1 en D1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
Oefenwedstrijden:
RVO FC Groningen B1 3-1 Emmen av A1
Doelpunten: Ifeayi Gorissen 2, Robby Holder.

RVO FC Groningen C2 10-1 GRC Groningen C1
Doelpunten: Richairo Zivkovic 2, Jurne Aardema 2, Jonah van der Werf 2, Juhnino Bacuna 2, Keziah Veendorp, Youri Schuur.

RVO FC Groningen D2 11-3 Hoogeveen D1
Doelpunten: Dennis Molema 3, Jasper Kingma 3, Sjoert Giezen 2, Ids Hannema 2, Mathijs Elderman.