Vrijdag 27 november 2009 om 10:37

Voor zowel A1 als B1 werd de slotfase op deze voetbalzaterdag fataal en werden nederlagen tegen respectievelijk Feyenoord en PSV geleden. C2 speelde een teleurstellend duel tegen FC Utrecht terwijl de beide D-teams de drie punten wisten te behalen.

RVO FC GRONINGEN A1 2-3 FEYENOORD A1
——————————————————————————–
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding Groningen leed een nipte maar vooral sneue nederlaag tegen Feyenoord. In de eerste helft kon de ploeg van trainer Paul Raveneau goed meekomen met de Rotterdammers en liet het zelfs het betere voetbal zien. De voorsprong in de 26ste minuut was dan ook verdiend te noemen. De treffer werd gemaakt door Hilal Ben Moussa die de bal van dichtbij in kon schieten. Meteen na rust kwam de nummer vier van de Nike Eredivisie wat opzetten en dat leverde problemen op voor de Groningse defensie. Onoplettendheid betekende de gelijkmaker en in de 56ste minuut was het al 1-2 nadat de arbiter een vlagsignaal van de Groningse assistent scheidsrechter negeerde. In het vervolg waren beide teams niet bij machte om een groot overwicht te creeeren. De thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk terwijl ook Feyenoord geen grote kansen kreeg. In de 84ste minuut schoot Emiel Staal plots maar vooral knap de 2-2 binnen waarna een puntendeling de meest logische uitslag leek. Echter, in de slotfase ging het toch nog mis. Opnieuw werd een vlagsignaal van de Groningse assistent scheidsrechter genegeerd waardoor Feyenoord twee minuten voor tijd alsnog de volle buit pakte. Derhalve een onnodige nederlaag waarin ook de scheidsrechter helaas een dubieuze rol vervulde.
PSV B1 3-2 RVO FC GRONINGEN B1
De B-junioren van RVO FC Groningen boden PSV, de runner-up uit de eredivisie, prima partij. Met zijn derde treffer van het seizoen bracht Tigran Gazarjan de ploeg van trainer Peter Moltmaker aan de leiding. Nog voor rust werd het echter gelijk. In de tweede helft ontspon zich een boeiend duel waarin het er lang naar uitzag dat de FC zou oogsten op de Herdgang. Frederik Specken zorgde voor de 1-2 en een verrassing leek in de lucht. Nadat de Eindhovenaren de stand opnieuw in evenwicht brachten ging het in blessuretijd alsnog mis en kon de thuisploeg de drie punten op de Herdgang behouden.
RVO FC GRONINGEN C2 0-3 FC UTRECHT C2
De ploeg van trainer Erik Muntendam speelde een uiterst povere wedstrijd en werd verdiend verslagen door de gasten uit Utrecht. Binnen tien minuten hadden de gasten al twee opgelegde kansen gemist maar een vroege achterstand bleef de FC bespaard. Vervolgens kreeg de thuisploeg iets meer grip op de wedstrijd wat twee goede kansen opleverde voor Richairo Zivkovic. Het vizier stond echter niet op scherp en een minuut na de tweede grote kans was het wel raak aan de andere kant. Een goed en hard schot verdween achter doelman Robin Mennega. Op slag van rust viel ook nog de 0-2 waardoor het duel in feite al gespeeld was. Met een aantal nieuwe spelers in het veld werd begonnen aan de derde en laatste 25 minuten. Het tij kon echter niet gekeerd worden. Keer op keer werden persoonlijke duels verloren en was de ploeg niet in staat om goede aanvallen op te zetten. In de slotminuut trof Jim de Leeuw nog de lat en schoot Zivkovic de bal uit de rebound naast. De tegenaanval leverde zelfs nog de derde Utrechtste treffer op. Voor deze lichting 1996 was het overigens een bijzondere nederlaag. Na bijna 2,5 seizoenen verloren deze spelers voor de eerste maal een thuiswedstrijd.
SC CAMBUUR D1 1-3 RVO FC GRONINGEN D1
De tweedejaars D-pupillen van RVO FC Groningen blijven goed meedoen in de top van de Eerste Divisie C. Ondanks een achterstand bij rust werd SC Cambuur met 1-3 verslagen. In het eerste half uur kreeg de ploeg van trainer Hugo de rekening gepresenteerd voor het missen van een viertal opgelegde kansen en was het de thuisploeg die in de 17de minuut scoorde. Na rust voetbalden de gasten verzorgder en werd er ook meer strijd geleverd. In de 37ste minuut viel de gelijkmaker dankzij een doelpunt van Gerald Postma. Vervolgens kenden de mannen van trainer Hugo een ijzersterke periode waarin het in acht minuten tijd uitliep naar een 1-3 voorsprong. Die treffers werden gemaakt door Ben Tiemersma en Sjoert Giezen. Volgende week mag RVO FC Groningen D1 opnieuw de trip naar Friesland maken. Dan staat het duel met Heerenveen/Emmen D1 op het programma.
RVO FC GRONINGEN D2 8-0 HEERENVEEN D1
De jongste jeugdploeg van de RVO FC Groningen blijft winnen in de Tweede Divisie F. Op een regenachtig Corpus den Hoorn werd vv Heerenveen zonder problemen aan de kant gezet. Na de zevenklapper van vier weken geleden werden de Friezen nu met 8-0 verslagen. Via een mooie treffer van Mathijs Elderman werd in de zesde minuut begonnen met het doelpuntenfestijn. Vervolgens was de beste kans voor de gasten. In de 14de minuut zorgde Emiel Seigers voor de 2-0 waarna de Friezen, die zonder assistent scheidrechter opereerden, voor een kansloze opgave stonden. Lorenzo Valente bepaalde in de 18de minuut de ruststand op 3-0. In het tweede half uur werd al snel doelpunt nummer vier gescoord door Jannik Schoon. Via Jasper Kingma (33.), opnieuw Jannik Schoon (50.) en twee doelpunten van Delano Goeree in de 55ste en 58ste minuut werd de eindstand op 8-0 bepaald. Voor RVO FC Groningen D2 was het reeds de twaalfde overwinning van dit seizoen.
Het duel tussen FC Volendam C1 en RVO FC Groningen C1 werd afgelast.
Doelpunten uit de wedstrijden van A1 en D2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com)