RVBS sluit seizoen af in het stadion!

5 juni 2019 / vandaag

Afgelopen zondag heeft de Regionale Voetbalschool van FC Groningen het seizoen 2019/2020 afgesloten met een training in het stadion. Nadat al eerder op Corpus den Hoorn was afgesloten met de RVBS Zomercup kon er, nog net voordat aan het veldonderhoud is begonnen, getraind worden op het veld van het Hitachi Capital Mobility Stadion.

DSC_006

Op zondag 12 mei hadden de RVBS spelers het seizoen eigenlijk al officieel afgesloten. In twee groepen namen de ruim 160 kinderen het namens hun eigen locatie tegen elkaar op. Het was een geweldige activiteit, waarbij er flink gestreden werd om de wisselbokaal mee te nemen naar Wildervank, Assen, Roden of Bedum. Uiteindelijk was het locatie Wildervank die de meeste punten verzamelde en de titel eind volgend seizoen mag gaan verdedigen. Vervolgens werden alle stafleden en afscheidnemende spelers bedankt en verlieten alle spelers sportpark Corpus den Hoorn met een klein aandenken en een grote lach op hun gezicht!

Stadiontraining
Toen de mogelijkheid zich voor deed om de RVBS te laten trainen op het veld, is deze kans direct aangegrepen. Wederom werd de activiteit opgesplitst in twee groepen en de opkomst was geweldig. Het was natuurlijk een unieke mogelijkheid voor de spelers om te ervaren hoe het is om het veld onder groot applaus te betreden en na afloop met een slinger het publiek te mogen bedanken! Tijdens de training werden er verschillende oefenvormen aangeboden waarbij de spelers zogeheten ‘strijderspunten’ konden verdienen. Deze punten werden door de trainers uitgedeeld op basis van getoonde inzet en geleverde strijd. Het uitdelen van strijderspunten is een goed voorbeeld van hoe wij denken kinderen in hun voetbalontwikkeling te kunnen helpen: In onze begeleiding hard werken en doorzetten belangrijk maken.

De komende periode staat in het teken van de voorbereidingen richting het komende seizoen. Op zondag 8 september 2019 is de eerste training van de nieuwe jaargang.

DSC_064
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws