string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak: ‘We doen het thuis goed’.

Vrijdag 16 oktober 2015 om 12:14

FC Groningen hervat zaterdagavond de competitie, na de interlandperiode van afgelopen week, met een thuiswedstrijd tegen Willem II. Het grootste gedeelte van de selectie genoot vorig weekend van enkele dagen vrijaf. Dat gold niet voor Albert Rusnak die met Jong Slowakije onder andere Jong Oranje versloeg.

Rusnak stond in de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Oranje in de basisopstelling en hield logischerwijs een goed gevoel over aan de winst. “Het was een geweldige overwinning voor onze ploeg. We waren in de groep minder begonnen met een nederlaag tegen Wit-Rusland, overigens volledig tegen de verhouding in. Maar via een 2-0 overwinning op Cyprus en nu de winst tegen Nederland zijn we helemaal in de race.”

Positie
De nummer 10 van FC Groningen speelde de laatste wedstrijd in de nationale ploeg aan de rechterkant, terwijl hij bij zijn club voornamelijk links wordt opgesteld en ook in het midden uit de voeten kan. “Bij Jong Slowakije heb ik als rechtsbuiten gespeeld en dat komt omdat er geen echte vleugelaanvallers in de selectie zitten. Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit waar ik speel, als ik maar mijn aanvallende acties kan maken. En dat doe ik waar het team mij die wedstrijd het meeste nodig heeft.”

Om Rusnak het drukke programma te laten verteren, kreeg hij afgelopen dinsdag vrijaf van trainer Erwin van de Looi. Woensdag was een vrije dag voor de gehele selectie en donderdag en vrijdag stond de aanvallende middenvelder weer op het trainingsveld. “De rest van de groep heeft dinsdag vooral fysiek getraind. Na de zeven wedstrijden met FC Groningen heb ik nog twee interlands gespeeld. Aan de donderdag en vrijdag heb ik voldoende om weer helemaal in vorm te komen voor de wedstrijd tegen Willem II.”

Weer drukke periode
De Slowaak leeft met een goed gevoel richting de wedstrijd van dit weekend en kijkt uit naar weer een drukke, maar mooie periode voor FC Groningen vol belangrijke wedstrijden. “We doen het thuis goed in de competitie en zijn nog ongeslagen. Op de ranglijst staan we tiende en dat vind ik nog te laag. In uitwedstrijden hebben we nog geen punt gepakt en ondanks de zwaardere tegenstanders hadden we daarvoor wel mogelijkheden. Dat moet in de volgende serie dus beter. Plus dat er nu een aantal wedstrijden aankomen waarin we de winst moeten pakken, zowel uit als thuis in Euroborg.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard