string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak: ‘Nieuwe energie opgedaan’.

Vrijdag 01 april 2016 om 16:38

Een zevental spelers van FC Groningen reisde de afgelopen week Europa en Noord- en Centraal-Amerika door voor diverse interlands. Albert Rusnak en Hans Hateboer waren even uit Groningen en kwamen ‘fris’ terug in Groningen. Het competitievrije weekend heeft ook Michael de Leeuw geholpen.

Albert Rusnak speelde afgelopen week met Jong Slowakije tegen Jong Turkije en verpulverde de tegenstander met een 5-0 overwinning. De FC’er was zeer belangrijk met fraaie treffer. Rusnak nam een hoge bal vanaf de linkerflank rechts in het strafschopgebied ineens op de pantoffel. Het doelpunt had veel gelijkenissen met de tweede goal die Rusnak maakte in de bekerfinale van 3 mei 2015.
Verschil
“Het was een mooie goal en ik was er heel blij mee,” lacht de Slowaak. “In een interview na afloop zei ik dat deze inderdaad leek op de treffer in de bekerfinale. Net als toen kwam de bal hoog voorbij het doel en schoot ik hem met een volley raak. Het enige verschil was dat deze ineens uit de lucht werd ingeschoten en in de bekerfinale met een stuit. Het betekende de belangrijke 2-0 tegen een sterk team als Turkije. We wonnen uiteindelijk met liefst 5-0 en dit was naar mijn mening de beste interland die we met dit team ooit hebben gespeeld.”
Rusnak werd twee weken geleden al opgeëist door zijn land, maar hoefde zich pas enkele dagen later te melden bij het nationale team. “De eerste dagen heb ik lekker met familie doorgebracht en het was goed om elkaar weer eens te zien. Even iets anders, mijn hoofd leeg en ik heb weer nieuwe energie opgedaan. Eerder dit seizoen heb ik na een interlandbreak een goede periode gekend bij de club. Het gaf me toen ook nieuwe energie en ik hoop dat deze keer hetzelfde geldt. Ik kom met een goed gevoel terug naar Groningen. We moeten nu van wedstrijd tot wedstrijd kijken en zorgen dat we zo snel mogelijk uit die reeks van verliespartijen komen. Zondag hebben we daar de eerste kans op.”  
Omgeving
Rechtsback Hans Hateboer verbleef anderhalve week in de Spaanse zon en nam de lentezon mee naar Groningen. “Het was lekker om bij temperaturen van 20 graden te trainen en ons onder uitstekende omstandigheden volledig te kunnen focussen op de twee interlands met Jong Oranje. Even iets anders, een andere omgeving en andere teamgenoten. Hier in Groningen word je toch geconfronteerd met die zes nederlagen. Maar nu is de knop alweer helemaal om en richten we ons volledig op de wedstrijd van aanstaande zondag, in Den Haag.”
Geholpen
Aanvaller Michael de Leeuw had een voetballoos weekend. “Het is voor onszelf nu zaak de negatieve reeks te stoppen en weer punten te gaan halen. Het gat naar boven is ongeveer even groot als het gat naar onderen en we hebben nu even helemaal geen recht om het over play-offs te hebben. Het heeft mij persoonlijk wel even geholpen om een weekend vrij te hebben. Iedereen is hopelijk weer even rustig in het hoofd en zondag gaan we weer met frisse moed op zoek naar een resultaat.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’