string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ron Jans: “Topper van het jaar 2010”.

Vrijdag 26 maart 2010 om 14:32

Trainer Ron Jans van FC Groningen kijkt vol vertrouwen uit naar het duel tussen de nummers 1 en 2 van de virtuele ranglijst over het jaar 2010. “Ajax haalde 29 punten sinds de jaarwisseling en wij 25 punten.”

De trainer verwacht dan ook een boeiende confrontatie. “Ik verwacht zeker geen 6-0 zoals gisteravond. Hoewel Ajax natuurlijk favoriet is omdat ze thuis spelen. Wij gaan voor een goed resultaat; een overwinning of een gelijkspel. We hebben er de laatste jaren steeds dichtbij gezeten, maar nog nooit een overwinning geboekt in de Amsterdam ArenA. De dag dat we dat wel gaan doen, komt natuurlijk steeds dichterbij.”

“Wij spelen nog tegen Ajax en PSV in de slotfase van de competitie, maar zijn niet met het kampioenschap bezig. We spelen onze eigen wedstrijd en zijn nieuwsgierig waar we nu precies staan. Vorige week stond de barometer niet echt goed, maar de laatste maanden over het algemeen wel. Het is mooi ons te kunnen meten met een sterke ploeg en hebben onszelf wat te bewijzen.”

Daley Blind speelt zondag tegen de ploeg waarvan hij is gehuurd, Ajax. “Het kan extra spanning opleveren. Toen ikzelf van Zwolle naar Groningen kwam, speelde ik mijn eerste wedstrijd niet goed maar gaf ik wel een beslissende voorzet. Jan Vertonghen heeft in zijn huurperiode bij RKC gescoord tegen Ajax en dat kostte zijn club toen punten. Daley heeft beloofd dat hij hem erin zal schieten, als hij de kans krijgt. De laatste dagen heeft Blind veel interviews. Ik heb hem geadviseerd dat gewoon te ondergaan en zich er niet teveel door te laten afleiden. Ook van die situaties leer je weer. We zullen zien of hij zijn niveau haalt of misschien toch wat verkrampt.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard