string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ron Jans: ‘Jonge veulens in de wei’.

Vrijdag 19 maart 2010 om 15:44

Vrijdagochtend mocht de eerste selectie van FC Groningen gebruik maken van de volledig nieuwe grasmat op het hoofdveld van Euroborg. “Het nieuwe gras geeft kleur aan de wangen en het veld,” aldus Ron Jans.

“Vandaag trainden de spelers op de nieuwe grasmat als jonge veulens in de wei. We hebben bewezen goede resultaten te kunnen halen op een slechte grasmat. Nu moeten we dat zondag ook aantonen op een goede ondergrond in Euroborg. De afgelopen week zijn er op de training gelukkig geen nieuwe blessures bijgekomen. In Breda viel Luciano da Silva uit en liep Andreas Granqvist een schorsing op. Fredrik Stenman en Leandro Bacuna zijn juist weer terug bij de groep.”

“Zondag zal ik logische keuzes maken in de basisopstelling,” vertelt Jans. “De ploeg speelt met veel vertrouwen en is bezig aan een goede serie. In deze fase werkt het prima vroeg duidelijkheid te geven aan de spelers. Voor Roda JC geldt dat ze eigenlijk een overwinning nodig hebben als ze omhoog willen blijven kijken. Maar dat is nu net niet iets waaraan wij willen meewerken.”

Invulling
Zijn collega Harm van Veldhoven van Roda JC vertelt in het programmaboekje van zondag onder meer: “We spelen beide een 4-4-2 systeem maar met een andere invulling. Ik denk dat de wedstrijd alle kanten op kan. FC Groningen is in de tweede helft van de competitie misschien nog wel beter dan Roda JC. De prestaties na de winterpauze zijn heel knap. Groningen heeft een ploeg met veel beweging en ze hebben een team met veel spelers in ontwikkeling.”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’