string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Romke Hoogstra nieuwe Manager Operationele Zaken.

Maandag 19 oktober 2015 om 12:03

FC Groningen heeft in Romke Hoogstra een nieuwe Manager Operationele Zaken gevonden. De 61-jarige inwoner van Eelderwolde wordt per 1 januari 2016 de opvolger van Jaap Kruizenga, die directeur/eigenaar is geworden van Preventief Veiligheidsdiensten.

Hoogstra treedt met zijn aanstelling toe tot het directie- en managementteam van FC Groningen. Hij wordt eindverantwoordelijk voor de afdelingen accommodatiezaken, ticketing en veiligheidszaken. Daarnaast zal Hoogstra in zijn rol als Manager Operationele Zaken verantwoordelijk zijn voor alle supportersaangelegenheden en de aansturing van het volledige vrijwilligerskorps binnen de club.
Geen onbekende
Hoogstra is geen onbekende binnen FC Groningen. De voormalig journalist van onder meer het Nieuwsblad van het Noorden, Voetbal International en RTV Noord is dit seizoen bij de bekerhouder als projectleider verantwoordelijk voor de organisatie rondom de Europese wedstrijden van FC Groningen in de UEFA Europa League.
Bij RTV Noord was Hoogstra eerst chef sport en later projectleider voor de nieuwbouw en de verhuizing van de regionale zender naar de Mediacentrale in Groningen. Die laatste klus was in 2006 de directe aanleiding voor de start van zijn eigen bedrijf; Romke Hoogstra Organiseert.
UEFA
Vanuit deze onderneming heeft Hoogstra ook meerdere werkzaamheden voor de UEFA verricht. Zo was hij werkzaam als Venue Manager in het Oekraïense Kharkiv tijdens het Europees Kampioenschap 2012 en deze EK-kwalificatiecampagne tevens Venue Manager bij de thuiswedstrijden van Bulgarije.

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard