string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rodney van der Hoek (Cambuur C2): “Ontwikkelen in onder-14 divisie”.

Woensdag 18 september 2013 om 16:09

Een bomvol programma voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Alle negen teams hebben zaterdag competitieverplichtingen. Daaronder een drietal wedstrijden tegen de noordelijke rivaal SC Heerenveen.

SC Cambuur C2 v FC Twente/H C2
De ploeg uit Leeuwarden heeft er in de onder-14 competitie nog maar een wedstrijd opzitten. In de eerste speelronde waren de Friezen vrij, vorig weekeinde werd in de Domstad kansloos met 3-0 verloren van FC Utrecht C2. Trainer Rodney van der Hoek over de voorbereiding van zijn team die al in juni begon: “We hebben een prima voorbereiding achter de rug. Het voordeel is dat de meeste jongens elkaar kennen want dertien spelers zaten vorig seizoen nog in de D2.
Ook de manier van werken is bij hun bekend. Daarnaast was het trainingskamp in augustus zeer waardevol. In die dagen werk je continue samen en leer je de jongens tevens van een andere kant kennen. Voor de teambuilding is dat alleen maar goed.” Cambuur C2 speelde diverse oefenwedstrijden. “We hebben een omslag gemaakt in de manier van spelen. Van achteruit willen we met lef en durf voetballen en daarbij moeten we steeds van onze eigen kracht uitgaan.”
Dat laatste lukte in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht C2 niet. In de oefenpot tegen ONS Boso Sneek C1 van afgelopen dinsdag was er meer tevredenheid bij de trainer: “In Sneek hebben we durf getoond en is onze manier van spelen wel gelukt. Maar tegen amateurclubs is het natuurlijk wel anders spelen dan tegen een BVO. Daarom hoop ik dat we zaterdag tegen FC Twente C2 ook ons spel kunnen laten zien.”
In de competitie wil Rodney van der Hoek progressie van zijn team zien: “De onder-14 competitie is uitermate geschikt voor ontwikkeling want je speelt telkens tegen leeftijdsgenoten. We willen elke week beter worden en groeien als team. Ook in onze speelwijze willen we stappen maken en proberen die op de langere termijn vol te houden.” De onder-14 ploeg van SC Cambuur speelt zaterdag om 12.30 uur thuis tegen FC Twente C2 uit Hengelo.
FC Groningen D2 v Be Quick 1887 D1
Het jongste jeugdteam van RVO FC Groningen/Cambuur speelt zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. In de voorbije weken zag trainer Bote Talsma wisselvallige prestaties van zijn team: “In deze voorbereiding hebben we voornamelijk tegen andere BVO-teams gespeeld. Daarnaast zijn we naar Ameland op trainingskamp geweest. We hebben tot nu toe in wedstrijden laten zien dat we goed kunnen spelen en kunnen winnen van sterke tegenstanders maar ook slordig kunnen spelen en daardoor zomaar kunnen verliezen.”
Met de ontwikkelingen van het team gaat het volgens plan. “Deze onder-12 ploeg laat elke dag een gedreven houding zien en ontwikkelt zich daardoor snel. Stapje voor stapje komen we met z’n allen tijdens deze voorbereidingsperiode dichterbij de manier waarop we onze jeugdteams graag zien spelen.” Afgelopen weekeinde wonnen de groenwitten in Sneek de eerste puntenwedstrijd van het seizoen. Dat was mooi maar niet het belangrijkste binnen de filosofie van de jeugdopleiding.
“Het doel is elke training en wedstrijd hetzelfde. Het gaat erom dat elke individuele speler zich binnen het team ontwikkelt richting zijn maximale potentie. Elke dag hard werken en bezig zijn met de individuele ontwikkelpunten. Kortom, continu van jezelf willen winnen. Dat is succes. Dan komen teamoverwinningen vanzelf.” De wedstrijd tegen stadgenoot Be Quick 1887 D1 op sportpark Corpus den Hoorn begint om 10.00 uur.
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen A1 v SC Heerenveen A1 (15.00 uur)
FC Groningen C1 v FC Volendam C1 (13.15 uur)
FC Groningen C2 v De Graafschap C2 (11.30 uur)
FC Groningen D2 v Be Quick 1887 D1 (10.00 uur)
Programma (uit):
SC Heerenveen B1 v FC Groningen B1 (13.00 uur)
ADO Den Haag B2 v FC Groningen B2 (12.30 uur)
SC Heerenveen D1 v FC Groningen D1 (11.00 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur C2 v FC Twente/H C2 (12.30 uur)
Programma (uit):
GVAV Rapiditas D1 v SC Cambuur D1 (10.00 uur)
De wedstrijden zijn te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’