string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Respect en voorbeeldgedrag centraal.

Vrijdag 01 juli 2011 om 14:08

Donderdagmiddag was scheidsrechter Eric Braamhaar naar Haren afgereisd voor de jaarlijkse voorlichting vanuit de KNVB-arbitrage richting de voetbalclubs. Behalve spelregels kwamen ook zaken als respect en voorbeeldgedrag aan bod.

Aan de hand van beelden van het afgelopen seizoen uit zowel de Eredivisie als Jupiler League werden een uurlang diverse situaties doorgenomen betreffende zaken als buitenspel, hands en gemene overtredingen. Terwijl de ‘elleboog’ wellicht op zijn retour is, blijkt het tenentrappen een nieuwe trend te zijn geworden.
Braamhaar deed in het belang van het voetbal een beroep op alle spelers met betrekking tot respect en sportiviteit. Hij benadrukte ook het feit dat spelers in het betaalde voetbal een voorbeeldfunctie hebben voor bijvoorbeeld de E’tjes en F’jes. Wangedrag en onsportiviteit hebben negatieve consequenties voor onder meer de sfeer in het stadion en het beeld dat de buitenwereld heeft van het voetbal.
Kledingvoorschrift
In een oneven jaar zijn er meestal geen aangescherpte of nieuwe spelregels vanuit de FIFA en UEFA. Die worden immers meestal geïntroduceerd bij eindtoernooien van het EK of WK. Wel gelden met ingang van komend seizoen gewijzigde kledingvoorschriften. Het dragen van collen om de nek is verboden en voor de rest moet onderkleding zoals maillots of zichtbare ondershirts en handschoenen voortaan in dezelfde kleur zijn als het tenue.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard