Reserves fors onderuit tegen Vitesse 2.

Maandag 19 augustus 2019 om 15:02

FC Groningen 2 heeft maandagmiddag in Poule A van de Reservecompetitie met 5-1 verloren van Vitesse 2. De ruststand was 3-1 in het voordeel van de Arnhemmers. Romano Postema was de maker van het enige FC-doelpunt. Na twee wedstrijden heeft Groningen nu drie punten. Komende maandag volgt de uitwedstrijd tegen FC Emmen.

Bij FC Groningen maakten Nicklas Strunck en Ahmed El Messaoudi hun debuut als basisspeler in het groen-wit. Na een klein kwartier opende Romano Postema de score namens de thuisploeg: 1-0. Thomas Buitink boog de achterstand van zijn team om in een voorsprong: 1-1 en 1-2. Vijf minuten voor de pauze benutte Oussama Darfalou een strafschop: 1-3.

In de tweede helft maakte Joel Asoro als invaller voor het eerst zijn opwachting bij FC Groningen. Na een klein kwartier vergrootte Richie Musaba de marge tot drie treffers: 1-4. Halverwege de tweede helft bepaalde Lars ten Teije de eindstand op 1-5.

Jan Hoekstra, Nicklas Strunck, Leonel Miguel, Mike te Wierik, Django Warmerdam, Ahmed El Messaoudi (46' Thomas Poll), Michael Breij, Daniël van Kaam, Thijs Dallinga (71' Tapmahoe Sopacua), Romano Postema, Mo El Hankouri (46' Joel Asoro). Rest bank: Thom van Rotterdam.

Basisopstelling Vitesse
Bilal Bayazit, Julian Lelieveld, Oskur Aktas, Tomas Hajek, Patrick Vroegh, Mukhtar Ali, Richie Musaba, Yassin Oukili, Thomas Buitink, Oussama Darfalou, Lars ten Teije.

Scheidsrechter: Henshuijs
Scoreverloop: 12' Romano Postema 0-1; 18' Thomas Buitink 1-1, 20' Thomas Buitink 1-2, 40' Oussama Darfalou (strafschop) 1-3; 57' Richie Musaba 1-4, 67' Lars ten Teije 1-5.