string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rentree Kieftenbeld bij Beloften; krachttraining voor Van Dijk.

Donderdag 24 januari 2013 om 13:33

Maikel Kieftenbeld maakt donderdagmiddag zijn rentree in een wedstrijd van FC Groningen. De middenvelder staat aan de aftrap in het oefenduel van de Beloften tegen FC Emmen. De oefenwedstrijd van Jong FC Groningen wordt om 14.30 uur gespeeld op het kunstgrasveld van VV Actief in Eelde.

Kieftenbeld raakte halverwege het trainingskamp van FC Groningen in het Spaanse Oliva, begin januari, geblesseerd aan zijn knie. Sindsdien kwam de Essent Speler van het Jaar 2012 geen enkele wedstrijd meer in actie. De afgelopen periode is Kieftenbeld hersteld van zijn knieblessure en dient hij weer wedstrijdritme te krijgen. Daarom start de middenvelder donderdagmiddag in Eelde in de basisopstelling van trainer Dick Lukkien in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen.
Bekende gezichten
Bij de selectie van trainer Joop Gall treft de Groningse formatie enkele bekende gezichten aan. Sinds de winterstop spelen Tom Hiariej en Matias Jones namelijk op huurbasis in Emmen. Ook de Emmen-spelers Jorrit Kunst, Antoine van der Linden, Norair Mamedov en Shkodran Metaj hebben een Gronings verleden.
Voor Jong FC Groningen komt het oefenduel met FC Emmen gelegen, aangezien de herstart van de competitie afgelopen maandag tegen Jong PSV vanwege het winterse weer werd afgelast. Vorige week woensdag oefende de ploeg van Lukkien al tegen Jong AZ en won het – eveneens in Eelde – met 2-1.
Van Dijk
De selectie van trainer Robert Maaskant bereidde zich donderdagochtend in Haren voor op de competitiewedstrijd van zondagmiddag tegen N.E.C. in Nijmegen. Op het veld ontbrak Virgil van Dijk. De centrale verdediger was woensdag uit voorzorg voor het einde van de training naar de kant gegaan en de technische en medische staf achtten het donderdag wenselijker dat Van Dijk een krachttraining afwerkte. Vrijdag en zaterdag zal Van Dijk gewoon weer op het veld staan en op dit moment vormt zijn inzetbaarheid tegen N.E.C. geen enkel vraagteken.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard