‘Rekening houden met mutaties op laatste transferdagen’

30 januari 2018

In de 665ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste thuiswedstrijd van 2018, kijkt hij vooruit naar het uitduel van vrijdag met Vitesse en beschouwt hij de laatste dagen van het tussentijdse transferwindow.

“Onze hoofdtrainer Ernest Faber verwoordde het zaterdagavond na afloop van ons eerste thuisduel van 2018 treffend: we hebben tegen Heracles Almelo spektakel geboden, maar helaas het verkeerde spektakel. Leek alles voor rust nog hosanna met voldoende kansen en liefst drie treffers, draaide het wedstrijdbeeld in de tweede helft volledig ten gunste van Heracles. Het uiteindelijke 3-3 gelijkspel was een bittere pil en voelde als een nederlaag. Onnodig en heel jammer.”
 
Voormalige FC-spelers
“Vrijdagavond al krijgen we de kans de nare nasmaak weg te spoelen als we op bezoek gaan bij Vitesse. Daar ontmoeten we met onder anderen Arnold Kruiswijk, Tim Matavz en Bryan Linssen heel wat voormalige FC-spelers. De aftrap in Arnhem is om 20.00 uur. Voor 8 euro per kaart kan al met de eigen auto worden afgereisd naar het Gelredome. Het is altijd mooi om voor een goed gevuld uitvak te voetballen.”
 
Transferwindow
“Met welke selectie we zullen aantreden tegen Vitesse blijft nog 48 uur spannend. Het winterse transferwindow loopt immers nog tot 1 februari en de ervaring leert dat op de laatste dagen nog de meest spectaculaire transfers worden gerealiseerd. Daarop moeten ook wij voorbereid zijn. We moeten tot het laatste moment rekening houden met mutaties en klaar zijn hierop te anticiperen.”
 
Nieuwjaarsdiner
“Vanavond (dinsdag – red.) vindt er in het Noordlease Stadion een bijzondere activiteit plaats. Vanaf 18.00 uur verzorgt de Rollyside – de supportersvereniging voor mindervaliden van FC Groningen – een speciaal Nieuwjaarsdiner voor vijftig dak- en thuislozen via het Leger des Heils.”
 
“Het oorspronkelijk kerstdiner, dat gepland stond op 11 december, moest vanwege een afgekondigde code rood wegens extreem winterweer worden afgelast en verplaatst. De bediening van het diner wordt verzorgd door directie en medewerkers van FC Groningen en door bestuursleden van de Supportersvereniging FC Groningen en de Rollyside. Ook FC-aanvoerder Sergio Padt zal de uitgenodigde dak- en thuislozen serveren.”
 
TopsportZorgCentrum
“Gisteren (maandag – red.) zijn bij de bouw van het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn de eerste opnames gemaakt van een nieuwe rubriek. In ‘Kijkje met Kemkers’, ontvangt manager Topsport en Talentontwikkeling Gerard Kemkers iedere 14 dagen een gast, die betrokken is bij de bouw van het ambitieuze complex aan de A7. Aan de hand van gesprekken met deze gasten, wordt een inkijkje gegeven bij de vordering van de nieuwbouw.”
 
“Begin dit jaar was er al een introductiefilm te zien van Kemkers bij het in aanbouw zijnde TopsportZorgCentrum en vanaf volgende week zullen dus om de week nieuwe reportages online komen te staan. Heb je de eerder gemaakte introductiefilm nog niet gezien en ben je nieuwsgierig naar het project, klik dan op deze link.”
 
Opleiding
“Overigens is Kemkers door de KNVB uitgenodigd om morgen (woensdag – red.) met de voedingsdeskundigen van betaald voetbalorganisaties van gedachten te wisselen over ontwikkelingen op dat gebied in de topsport.”
 
“Alle opleidingsteams zijn inmiddels ook weer volop aan de bak. Op Sportpark Corpus den Hoorn staat komend weekend een druk programma op de agenda. Met uitzondering van FC Groningen onder-19 en onder-12 spelen de overige teams zaterdag allemaal thuiswedstrijden, met als sluitstuk om 15.00 uur FC Groningen onder-23 in het competitieduel met Capelle in de Derde Divisie Zaterdag. Zoals altijd zijn alle wedstrijden op Corpus gratis te bezoeken.”

Online veiling Catawiki
"In samenwerking met veilinghuis Catawiki uit Assen hebben wij de afgelopen periode de vierde online veiling gehouden. De opbrengst hiervan is bestemd voor de verdere aankleding en vulling van de FC Groningen Experience, het interactieve museum in het Noordlease Stadion. De totale opbrengst bedroeg deze keer 3.306 euro."

“Tot slot van deze nieuwsbrief de mededeling dat we zondagmiddag 18 februari samen met de Supportersvereniging FC Groningen een discussiemiddag zullen houden met als titel ‘Waar gaat het Nederlands voetbal heen en welke plek neemt FC Groningen in?’ Tijdens deze middag zal samen met diverse gasten onder meer worden besproken welke vormen van private investeringen er mogelijk zijn bij een voetbalclub. Er zal volop ruimte zijn om mee te praten met het onderwerp vanuit de supporters. Alle seizoenkaarthouders hebben vandaag per e-mail een uitnodiging ontvangen.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws