string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reis terug bij selectie in aanloop naar PEC-thuis.

Vrijdag 09 maart 2018 om 16:09

Ludovit Reis sluit weer aan bij de eerste selectie in de aanloop naar FC Groningen – PEC Zwolle van zondagmiddag. Aanvang in het Noordlease Stadion is 12.30 uur. Groen-wit gaat in eigen huis op jacht naar de eerste zege van het kalenderjaar 2018.

De rest van de selectie is ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Twente. Kasper Larsen en Amir Absalem zijn er nog niet bij en Lars Kramer, Jan Hoekstra en Michael Breij sluiten aan vanuit FC Groningen onder-23.
Iets extra’s
“Het is fijn om Ludovit Reis er weer bij te hebben,” vertelt Faber op het vrijdagse perspraatje in het perscentrum van het Noordlease Stadion. “Met zijn inzet, energie en agressie voegt hij weer iets extra’s toe en dat kan de groep momenteel goed gebruiken. Aanvankelijk was het plan hem via Jong FC Groningen speelminuten te laten maken, maar ik hou hem graag bij de groep. Hij is ver genoeg om een invalbeurt te maken. Hij kan alles voluit meedoen en levert weer de kwaliteit zoals hij dat deed voor zijn blessure.” Reis viel 2 februari geblesseerd uit in de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Aan de bal
De strijd gaat zondagmiddag tussen de nummers 13 en 7 van de ranglijst. “PEC Zwolle heeft in de winterstop de doelstelling aangepast en wil de play-offs halen,” vertelt Faber. “Ze hebben de afgelopen periode een aantal mindere resultaten gehaald en diverse blessure gehad. Het is een ploeg die graag lang aan de bal is en dat zullen wij moeten voorkomen. Wij hebben de kwaliteiten in huis om dat voor elkaar te krijgen. Dat hebben we fases in eerdere wedstrijden laten zien en moeten we nu langer gaan volhouden. Af en toe wat meer rust in balbezit, zodat je niet naar een soort ‘vechtfilm’ zit te kijken waar de bal constant op en neer gaat.”

Overwinning
Na vier gelijke spelen wordt het hoog tijd voor een driepunter voor FC Groningen, weet Faber. “We hebben eigenlijk in bijna alle wedstrijden de voorwaarden gecreëerd om de overwinning te pakken, alleen telkens nagelaten het af te maken. Het wordt tijd dat we onszelf nu eens belonen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard