Reijnen: ‘Wedstrijden als deze moet je winnen’

4 februari 2017

FC Groningen speelde zaterdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Verdediger Etiënne Reijnen was betrokken bij het strafschopmoment waaruit de FC op voorsprong kwam. Reijnen baalde gigantisch dat zijn ploeg de drie punten niet in eigen huis kon houden.

De verdediger bekende dat de sfeer in de kleedkamer na afloop triest was na het gelijkspel. “Wedstrijden als deze moet je gewoon winnen, zeker thuis en dat laten we het gehele jaar al na,” zegt Reijnen.
 
Strafschop
FC Groningen kwam vlak na de rust op voorsprong door een benutte strafschop. Reijnen was bij een standaardsituatie mee naar voren gegaan en werd in het strafschopgebied onreglementair ten val gebracht. "Volgens mij was het een terechte strafschop. Ik kwam voor mijn man, kon in mijn beleving nog bij de bal en werd vastgepakt.”
 
FC Groningen moet volgende week op bezoek in de Kuip wanneer het tegen koploper Feyenoord aantreedt. Reijnen weet dat de ploeg in Rotterdam uit een ander vaatje moet tappen. “Het zal volgende week anders moeten, anders gaat het daar echt pijn doen.” 

Laatste nieuws