string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reijnen: ‘Meer bezig met hoe we van Excelsior kunnen winnen’.

Donderdag 20 augustus 2015 om 14:20

FC Groningen trapt vrijdagavond de derde ronde van de Eredivisie af tegen het Rotterdamse Excelsior. Voor Etiënne Reijnen betekent het de eerste wedstrijd bij de Trots van het Noorden in Euroborg. Voor aanvaller Bryan Linssen telt niets anders dan de drie punten.

Reijnen maakte vorig weekend na zijn bliksemtransfer van Cambuur naar FC Groningen zijn officiële debuut voor de Trots van het Noorden. De verdediger kijkt er naar uit om de eerste keer voor eigen publiek te spelen.
Debuut
“Al ben ik niet zozeer bezig met het thuisdebuut, maar meer met hoe we van Excelsior kunnen winnen,” zegt Reijnen. “Aan de andere kant is het natuurlijk altijd bijzonder om voor het eerst thuis te spelen. Het is een geweldig mooi stadion. Hopelijk kan ik nog vele wedstrijden in Euroborg genieten.”
Reijnen is een ervaren verdediger, laat zich op het trainingsveld direct gelden en het feit dat de nieuweling meer bezig is met de tegenstander dan zijn eigen debuut is veelzeggend. “Ik speel centraal in de verdediging op een cruciale positie waar je ook bezig moet zijn met je teamgenoten. Ik ben 28 jaar en heb bij verschillende clubs in de Eredivisie gespeeld, dus dan mag je zoiets ook van een speler verwachten.”
Aanpassen
Na enkele hectische begindagen, is Reijnen dan ook al aardig gewend aan zijn nieuwe werkomgeving en zijn teamgenoten. “Dat gaat opvallend snel. Spelers komen en gaan in de Eredivisie, dat weet je en natuurlijk kende ik al een paar jongens. De anderen leer je snel kennen, we zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje.”
Over de tegenstander was de verdediger duidelijk: “Het is een linke ploeg en ze hebben laten zien dat ze in uitwedstrijden heel gevaarlijk kunnen zijn. We zullen ze ook zeker niet onderschatten. We hebben dit seizoen nog niet gewonnen en willen koste wat kost die drie punten pakken.”
Flankspeler
Bryan Linssen begon vorige week tegen PSV aan de linkerkant en speelde de tweede helft vanaf rechts. “Het maakt me niet uit van welke kant ik speel,” aldus de flankflitser. “Natuurlijk is het een beetje aanpassen, maar over het algemeen gaat het vanzelf. Ik heb bij Heracles Almelo aan beide kanten gespeeld.”
De aanvaller hoopt vrijdag zijn eerste driepunter in Euroborg te behalen. “We hebben een goed team en gaan er tegen Excelsior vol op. Het is de bedoeling dat we de drie punten pakken en ik ben ervan overtuigd dat het ook gaat gebeuren. We moeten winnen!” 

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’