string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reijnen: ‘Eerste uitoverwinning pakken’.

Vrijdag 06 november 2015 om 13:53

FC Groningen gaat zondagmiddag op bezoek bij Cambuur. Een noordelijke derby met een extra speciaal tintje voor Etiënne Reijnen. De verdediger werd deze zomer overgenomen van de Leeuwarders. Michael de Leeuw moest donderdag vanwege een schorsing toekijken tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Slovan Liberec. De spits is zondag wel inzetbaar en verwacht een lastige wedstrijd.

Etiënne Reijnen speelde de eerste competitieronde nog in het gele shirt van Cambuur voordat hij de transfer maakte naar de Trots van het Noorden. “Ik heb daar een fantastisch jaar gehad en veel vriendelijke mensen ontmoet,” vertelt Reijnen.
Uitoverwinning
“Natuurlijk is de wedstrijd van zondag wel speciaal. Het is leuk om elkaar weer te zien, maar we moeten het ook niet groter maken dan dat het is. Vooraf is het leuk, maar als we op het veld staan, gaan we vol voor de winst. We willen zondag de eerste uitoverwinning van het jaar pakken.”
Sinds het vertrek van Reijnen heeft Cambuur het achterin behoorlijk lastig. Dit komt mede door de vele blessures die de Friezen in de achterhoede kennen. “Eerst Pereira en nu weer Mac-Intosch. Ze lijken daar bij bosjes neer te vallen en dat is natuurlijk heel sneu. Om steeds in een andere samenstelling te spelen, is heel lastig.”
Bloedfanatiek
Cambuur won dit seizoen nog niet in de Eredivisie, maar kan in thuiswedstrijden altijd rekenen op de fanatieke steun van supporters. “Men zit daar dicht op het veld en ze zijn bloedfanatiek. Wanneer het slecht gaat, hoor je het, maar als ze zien dat de spelers alles geven, staan ze er volledig achter. Die combinatie geeft de ploeg iets extra’s en het is voor veel teams de laatste jaren nooit een gemakkelijke wedstrijd gebleken.”
“Ik vind dat we echter van onze eigen kracht moeten uitgaan. We hebben uit nog niet gewonnen en het begint tijd te worden om ook buiten Euroborg te winnen. We gaan zondag vol voor de drie punten.”
Meer spanning
Michael de Leeuw was vanwege een schorsing donderdagavond niet beschikbaar in de Europese wedstrijd tegen Slovan Liberec. De aanvaller had het moeilijk op de tribune. “Je beleeft het toch anders, met meer spanning omdat je geen invloed hebt,” aldus De Leeuw. “Je wilt de bal er wel in roepen, maar dat gaat natuurlijk ook niet.”
De Leeuw is de wedstrijd van zondag tegen Cambuur wel weer beschikbaar voor trainer Erwin van de Looi. De aanvaller verwacht een lastig duel in Leeuwarden. “We hebben het er de laatste twee jaar moeilijk gehad en met flinke cijfers verloren. Zij hebben het dit seizoen lastig, maar dat betekent niet dat het een gemakkelijke wedstrijd wordt voor ons. Cambuur heeft gewoon een goede ploeg en in de wedstrijden die ze hebben gespeeld, waren ze ook in fases de betere ploeg.”
Eigen kracht
“Zij hebben nog niet gewonnen, wij hebben nog geen uitwedstrijd gewonnen dus ik verwacht een mooie wedstrijd van twee teams die willen winnen. Het wordt lastig, maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan. Ik denk dat wij dan meer kwaliteit op het veld hebben staan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard