string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reijnen: ‘Alles aan doen om volgend jaar weer Europees te spelen’.

Donderdag 10 december 2015 om 22:41

Etiënne Reijnen vocht stevige persoonlijke duels uit met zijn Portugese tegenstanders en hield samen met zijn ploeggenoten voor het eerst deze Europese campagne de nul. De verdediger zag dat FC Groningen speelde om te winnen, maar kon uiteindelijk leven met het gelijkspel. Aanvoerder Hedwiges Maduro zag dat de kansen niet werden afgemaakt.

“We wilden hier graag winnen, maar achteraf kan ik leven met een punt,” aldus Reijnen. “Het was onze laatste kans om Europees een duel te winnen en dat is niet gelukt, maar we moeten eerlijk zijn en Braga is ook gewoon een goede ploeg.”
Drive
FC Groningen had in de eerste fase van de wedstrijd het betere van het spel en kreeg een aantal mogelijkheden. “We begonnen goed aan de wedstrijd en er zat een goede drive in het team. We kregen mogelijkheden en het is jammer dat we niet op voorsprong kwamen. Ook in de tweede helft begonnen we weer goed en waren we op zoek naar een doelpunt.”
De Trots van het Noorden sloot de groepsfase van de UEFA Europa League af met het tweede Europese punt en kan zich vanaf nu weer volledig focussen op de Eredivisiewedstrijden. Reijnen keek nog één keer terug op het avontuur. “We hadden er wel meer van verwacht en hebben het vooral tegen Liberec laten liggen. Dat is een goede les voor het volgende avontuur. Het zijn mooie wedstrijden op te spelen, we hebben er nu van geproefd en gaan er alles aan doen om volgend jaar weer Europa League te spelen.”
Kansen
Aanvoerder Hedwiges Maduro zag dat zijn ploeg ondanks dat het al was uitgeschakeld speelde voor de winst. “We probeerden er nog wat van te maken deze wedstrijd en hebben helaas niet kunnen scoren,” aldus Maduro.
“In fases is het gelukt er iets van te maken en in fases niet. We hebben kansen gehad, maar niet gescoord en dat is dit toernooi wel ons mankement geweest. In zulke wedstrijden gaat het maar om kleine details. We spelen fases wel goed, maar dat is niet voldoende geweest op punten te pakken en dat is wel een dure les. We moeten ons nu richten op de Eredivisie en daarin zoveel mogelijk punten pakken”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard