Redan staat voor basisdebuut op Het Kasteel

14 februari 2020

FC Groningen speelt aanstaande zondagmiddag, 16 februari, de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op Het Kasteel. De ploeg van trainer Danny Buijs staat momenteel achtste op de ranglijst, drie plekken hoger dan de Rotterdammers. Zondag wordt er om 14.30 uur afgetrapt op Spangen en maakt Daishawn Redan zich op voor zijn debuut in de basis bij de Trots van het Noorden.

Na de krappe en knappe 1-0 zege op Vitesse, was de vraag die veel fans afgelopen week bezighield hoe het met Romano Postema gaat. De spits moest vorig weekend aan het begin van de tweede helft geblesseerd het veld verlaten. Donderdag en vrijdag kwam een voorzichtig antwoord op die vraag tijdens de trainingen van FC Groningen, die op het kunstgras van Sportpark Corpus den Hoorn werden gehouden. Postema trainde beide dagen gedeeltelijk mee met de groep en lijkt – met nog één afsluitende oefensessie voor de boeg – deel uit te kunnen maken van de wedstrijdselectie tegen Sparta Rotterdam.

Selectie
Trainer Danny Buijs kon vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse perspraatje nog geen definitieve duidelijkheid geven, maar maakte wel duidelijk dat voor een basisplaats de keuze in de spits op Daishawn Redan valt. De nieuweling is namelijk wel honderd procent fit. Ajdin Hrustic kampt met liesklachten en zijn inzetbaarheid vormt, net als die van Postema, nog een vraagteken. Gabriel Gudmundsson, Mo El Hankouri en Thijs Dallinga zijn sowieso nog niet van de partij in Rotterdam.

Kwaliteiten
Na twee weken trainen en één halve wedstrijd van Redan in Groningen kon Buijs de kwaliteiten van zijn nieuwste aanwinst afzetten tegen die van Postema, die nagenoeg het gehele seizoen al meetraint met de eerste selectie. “Redan is agressiever in de duels en heeft op dit moment ook wat meer ‘body’ en ‘power’. Hij neemt een jaar leeftijd meer en de ervaring van zijn vorige buitenlandse clubs en diverse voetbalculturen mee in zijn bagage. Waar Redan meer opportunistisch is in zijn loopacties, lijkt Postema zich juist al vaker meer bewust van de te kiezen positie. Ze hebben dus overeenkomsten, maar ook duidelijk verschillende kwaliteiten”, zei Buijs over zijn twee jonge spitsen.

Tegenstander
Bij Sparta Rotterdam is het sinds de voorbereiding op het seizoen, in de zomer van 2019, de kant opgegaan die Buijs al een beetje had verwacht. “Na de oefenwedstrijd afgelopen zomer die we met 4-2 verloren, dacht ik al dat ze dit seizoen zeker niet in de problemen zouden komen. Ze doen het met name in eigen huis goed en pakken veel punten. Wij zullen een goede dag moeten hebben om een resultaat te halen, maar weten ook dat geen enkele ploeg in de Eredivisie het fijn vindt om tegen ons te spelen. Wij weten waar onze kansen liggen en zullen de tactische afspraken goed moeten uitvoeren om het Sparta zondagmiddag zo lastig mogelijk te maken.”

Er zullen zondag 371 FC-supporters afreizen naar Het Kasteel. Het duel met Sparta Rotterdam in de 23ste speelronde van de Eredivisie begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

verlenging lachen

Laatste nieuws