string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Record-arbiter Nijhuis nu ook bij duel met ADO Den Haag.

Woensdag 30 maart 2016 om 11:06

Bas Nijhuis staat voor zijn 41ste optreden als scheidsrechter bij een officiële wedstrijd van FC Groningen. Zondagmiddag fluit hij om 14.30 uur voor de aftrap van het competitieduel ADO Den Haag – FC Groningen. De 39-jarige arbiter uit Enschede heeft van de nu nog actieve scheidsrechters in het betaalde voetbal het vaakst een wedstrijd van de Trots van het Noorden gefloten.

Nijhuis leidt zondagmiddag voor het eerst een duel tussen beide ploegen in Den Haag. Van de 17 uitwedstrijden tot nu toe wist FC Groningen onder zijn leiding vier keer te winnen. Vier keer ook eindigde een duel met Nijhuis aan de fluit in een remise en negen keer stapte de FC onder de ogen van de Tukker als verliezer van het veld op vreemde bodem. De laatste zege van de Trots van het Noorden in een uitduel waarbij Nijhuis arbitreerde, is in januari 2010 geweest toen Tim Matavz de enige doelpuntenmaker was tegen AZ in Alkmaar.
Stadion Oosterpark
Van de 23 thuisduels waarbij Nijhuis was aangesteld als scheidsrechter, won FC Groningen bijna de helft (11) en speelde het bovendien vijf maal gelijk. Zeven keer viel er een nederlaag te noteren voor de thuisclub. Ook in Groningen trof Nijhuis als arbiter niet eerder ADO Den Haag als tegenstander van de FC.
Nijhuis floot de eerste van de reeks 23 thuiswedstrijden nog in Stadion Oosterpark. In het laatste seizoen van de FC aan de Zaagmuldersweg leidde hij op de openingsdag van het seizoen 2005/2006 de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal. Matchwinner die middag werd Yuri Cornelisse.
Johan Cruijff Schaal
Dit seizoen had Nijhuis tot nu toe de leiding bij de competitiewedstrijden FC Groningen – NEC (0-0) en FC Groningen – AZ (2-0) en was hij arbiter tijdens de opening van dit voetbalseizoen bij de door FC Groningen met 3-0 verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen regerend landskampioen PSV in de Amsterdam ArenA.

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard