string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reacties na afloop van Groningen-Feyenoord.

Maandag 29 september 2008 om 09:03

Beide trainers belichtten het spelen met of tegen tien man op de persconferentie na afloop van FC Groningen – Feyenoord (3-1). Sepp De Roover meldde dat hij de bal bewust onder de muur van Feyenoord schoot en Marcus Berg wilde zijn ploeg nog geen kampioenskandidaat noemen.

Gertjan Verbeek: “We hebben inmiddels genoeg ervaring in het met tien man spelen en we doen het steeds beter. Normaal gesproken is het hier met elf tegen elf al moeilijk en toch waren wij in staat er met tien man een wedstrijd van te maken. Het leverde helaas geen punten op. We staan er fysiek wel een stuk beter op. Dat de muur opsprong bij 1-0, was iets dat we nu juist hadden afgesproken niet meer te doen. Na de 2-0 dachten we dat het klaar was, maar bij 2-1 konden we toch nog even weer aanzetten. Ik ben niet van plan iemand iets te verwijten. We hebben donderdag een aardig klusje te klaren en zullen zondag weer moeten zien hoe we de schorsing van Kevin Hofland gaan opvangen.”
Ron Jans: “Opvallend is ook bij ons dat in drie van de vier duels die wij speelden, een rode kaart is gevallen. Eén keer kregen wij rood en haalden we toch een punt tegen Heracles. Twee keer kwamen wij met een man meer te staan, maar wij zijn er slechter in geworden in vergelijking met de wedstrijd tegen Vitesse. We hebben namelijk veel te weinig gedaan met man-meersituatie. Sepp De Roover schoot de bal bewust onder de muur door. Dat heb ik hem in de rust gevraagd. We maken in Nederland vaak grappen over domme Belgen, maar dit is toch zeker een slimme. We hadden geluk dat Tomasson en Makaay vandaag niet scherp waren. Van hun drie kansen zou er normaal toch altijd wel één in zijn gegaan. Uiteindelijk ging ik nogal verlegen het veld af toen zoveel mensen gingen zingen. De overwinning is voor mij leuker dan het feit dat ik morgen 50 word.”
Licht favoriet
Sepp De Roover bracht de FC op een 1-0 uit een vrije schop. De vraag aan de Belg is of hij de bal bewust onder de muur doorschoot: “Het lijkt wel of met bij elk doelpunt aan mij vraagt of het ‘een bewuste’ is, de vorige keer ook al. Goran Lovre zei me dat ze gingen springen, dus hadden we afgesproken dat ik de bal er onderdoor zou schieten.”
Groningen begon als favoriet tegen de Rotterdammers vond ook De Roover. “Ik denk dat we van tevoren licht favoriet waren bij de bookmakers. Uiteindelijk werden we natuurlijk ook geholpen door de snelle rode kaart bij Feyenoord.”
De back was erg blij met de winst: “We hebben het een tijdje moeilijk gehad, maar ons aardig herpakt. Uiteindelijk maken we het de laatste minuut af. Als we volgende week winnen staan we de twee weken daarna in ieder geval nog bovenaan.”
Geen extra druk
Onder het oog van de bondscoach van Zweden, Lars Lagerbäck, scoorde Marcus Berg twee schitterende goals. Berg: “We wisten dat de bondscoach er zou zijn, maar het is niet iets bijzonders waar wij met de Zweden onderling over hebben gesproken. Ik ben met de wedstrijd bezig en die wil ik winnen. Het geeft dus geen extra druk of de bondscoach in het stadion zit.”
Berg staat intussen op vier doelpunten in de competitie, maar blijft nuchter. “Ik probeer elke wedstrijd mijn bijdrage te leveren om te winnen. Ik ga niet praten over hoeveel goals ik ga maken, dit zijn er gewoon weer twee bij.”
Over de titel wil de spits ook niet spreken. “Daar is het nog veel te vroeg voor. We zijn goed bezig, maar kunnen als team nog veel beter.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard