Punten blijven in Euroborg!

Maandag 23 september 2013 om 11:42

FC Groningen heeft afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd gespeeld tegen RKC Waalwijk. Het was een wedstrijd die langzaam op gang kwam, maar uiteindelijk een dikke overwinning opleverde. Met een 4-1 eindstand bleven de 3 punten in Euroborg. Groningen staat na deze zege nu op de 6e plaats van de ranglijst met 11 punten!

Er waren heel wat veranderingen in de opstelling van FC Groningen. Tjaronn Chery en Timo Letschert waren namelijk beide geschorst deze week. In hun plaats stonden Tom Hiariej en William Ekong in de basis. Ook Krisztian Adorjan mocht na een schorsing weer spelen, hij nam de plaats in van Andraz Kirm. Genéro Zeefuik mocht deze week als spits starten.
In de eerste helft werd duidelijk dat FC Groningen van plan was de punten in eigen huis te houden. Er werd goed naar voren gespeeld maar meer dan een paar afstandsschoten heeft het niet opgeleverd. In de 37ste minuut kreeg Jonas Ivens van RKC een rode kaart voor een heftige overtreding op Género Zeefuik.
Het eerste doelpunt werd een half uur later gescoord door Nick van der Velden na een prachtige assist van Género Zeefuik, die 2 minuten later de 2-0 er in schoot! In de 73ste minuut komt RKC terug met de 2-1 (Amieux). Deze fase van de wedstrijd was erg spannend. FC Groningen benutte haar laatste wissel door Richairo Zivkovic in het spel te brengen. Er waren 5 minuten extra tijd gegeven. In deze 5 minuten hebben Adorjan en de Leeuw allebei nog een keer gescoord waardoor de eindstand 4-1 werd! Volgende week gaat FC Groningen op bezoek bij FC Twente. Denk jij dat ze gaan winnen?
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen 25 Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op: Patrick Vonk, Ruben Koen Zigterman, Rayhan van Dijken, Manuel Olinga, Thomas van Noort, Jorn Wolf, Thom Martijn, Damian Brian Briët, Caitlyn Verschuren, Corné  van den Aker, Milan Ottens, Roan Dijkema, Jarno van Ellen, Ruben Kral, Dominique Westerhoff, Jop Hoogakker, Ruben Buist, Dennis Brands, Massimo Nicolosi, Lieke Schipper, Justin Krijgsveld, Jamie Bos, Sven Arends, Marlon Ludolphy, Stan     Beuving.

In de rust waren vijf GWB leden uitgenodigd voor de Gasunie Shoot-Out activiteit: Dennis Haitsma, Gert-Jan de Vries, Nordin Luit, Jaap-Peter Leugs, Youri van Goinga.
Ook was er bij deze wedstrijd een Junior Reporter aanwezig. Chamell D’Innocenzo heeft een verslag geschreven van de wedstrijd, deze kun je hier lezen. Foto’s van de line-up kun je hier bekijken.
Foto’s van de Gasunie Shoot-Out kun je hier bekijken.