string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Project Playing for Success wordt officieel geopend.

Dinsdag 23 november 2010 om 14:41

In de 308ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord, kijkt hij vooruit naar het duel met Roda JC en benoemt hij de overige activiteiten van deze week bij de club.

“We hebben afgelopen zondag een uitstekende overwinning geboekt op Feyenoord in een prachtige entourage. Het was met name mooi om te zien dat ook het gastenvak zeer goed gevuld was en dat er over en weer respect voor elkaar was. Al met al dus een hele mooie middag in Euroborg en een prachtige stand op de ranglijst.”
“We moeten echter met de beide beentjes op de grond blijven staan, want zaterdag wacht in Kerkrade de volgende lastige tegenstander. Ook Roda JC draait een prima seizoen en het belooft dus een interessante confrontatie te worden in Limburg.”
Arjen Robben Skybox
“Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord hebben we de skybox waarin directie en management van de club speciale gasten ontvangt, officieel omgedoopt tot de Arjen Robben Skybox. In het bijzijn van de familie Robben hebben we een toost uitgebracht op de nieuwe ontvangstruimte waarin onder meer gesigneerde shirts hangen van de international uit Bedum, die zijn opleiding en doorbraak bij FC Groningen genoot.”
“Arjen Robben zelf was helaas verhinderd vanwege verplichtingen bij zijn huidige club Bayern München, maar zondagavond al kreeg ik een sms van hem dat hij heel trots was op de nieuwe skybox en dat hij zeer vereerd was dat deze naar hem is vernoemd. Hij had van zijn ouders vernomen hoe het was geweest.”
“Arjen heeft aangekondigd dat hij de eerstvolgende gelegenheid direct zal aangrijpen om zelf de box te komen bewonderen. Dan zal hij ook zijn allereerste shirt, dat van FC Groningen, gesigneerd overhandigen en zullen wij het op de reeds gereserveerde plek inlijsten. FC Groningen hecht grote waarde aan haar relatie met oud-spelers.”
Trip naar Milaan
“Dezer dagen verblijven wij met een groep van 130 personen in Milaan. Elk jaar organiseren wij voor de investeerders van het Spelersobligatiefonds een buitenlandse reis naar een interessante wedstrijd. Morgen (woensdag – red.) zijn we aanwezig bij de Champions League wedstrijd Internazionale – FC Twente.”
“Vandaag (dinsdag – red.) vertrekken we vanaf Groningen Airport Eelde en vanavond hebben we een gezamenlijk diner, waarbij ondergetekende een welkomstwoord zal houden en daarbij de actualiteit van de club zal belichten. Speciale gasten in ons gezelschap in Milaan zijn Martin en Erwin Koeman en hun partners. Ook Ronald Koeman was uitgenodigd, maar hij had andere verplichtingen. Donderdag keren wij in de loop van de dag weer terug in Groningen.”
C1000 clinic
“Deze week zijn diverse eerste selectiespelers ook weer actief bij activiteiten van de club. Zo wordt er morgenavond tussen 17.30 uur en 19.30 uur een C1000 clinic gehouden in Scheemda. Hierbij zullen Andreas Granqvist, Leonard Nienhuis en Virgil van Dijk aanwezig zijn.”
“Morgenmiddag (woensdag – red.) zijn Koen van de Laak en Jeroen Veldmate aanwezig bij een voetbalclinic van Menzis. Een groep van ongeveer vijftig kinderen heeft bij VV Glimmen een voetbalprogramma met diverse spelonderdelen.”
Europees volleybal
“Donderdagavond zal FC Groningen ook vertegenwoordigd zijn bij de Europese volleybalwedstrijd van AB Groningen/Lycurgus tegen het Finse Raision Loimu in het Alfa College Sportcentrum. Voor internationale volleybalwedstrijden is de aanwezigheid van een clubarts vereist. Lycurgus heeft geen vaste dokter en heeft daarom gevraagd of onze clubarts Frank Baarveld donderdagavond hiervoor beschikbaar is.”
 
“Wij willen collega-topsportclubs in ons verzorgingsgebied daar waar mogelijk graag helpen en dus hebben wij Baarveld hiervoor vrijgemaakt. Leuk detail is ook dat één van de spelers van Lycurgus, namelijk Robbert Andringa, momenteel stage loopt bij FC Groningen. Vertegenwoordigers van directie, management en Raad van Commissarissen zullen bij de wedstrijd aanwezig zijn.”
Opening Playing for Success
“Vrijdagmiddag is Luciano da Silva één van de speciale gasten tijdens de officiële opening van Playing for Success Groningen in Euroborg. Wij zijn in oktober van start gegaan met dit maatschappelijke project. De bestuurskamer in Euroborg wordt hierbij op niet-wedstrijddagen omgebouwd tot een leslokaal. FC Groningen biedt hiermee onder presterende kinderen een aantrekkelijke leeromgeving om op die manier de schoolprestaties te stimuleren en te verbeteren.”
FC Groningen Junior Club
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt het Grote Rabobank Sinterklaasfeest gevierd. Ook dit jaar hebben de sint en zijn zwarte pieten weer een hoop cadeautjes meegenomen voor de kinderen. Sinterklaas verwelkomt hen in bioscoop MustSee Euroborg. Naast de leden van de FC Groningen Junior Club hebben ook de kinderen van onze sponsorrelaties en medewerkers een uitnodiging ontvangen voor dit evenement. Natuurlijk is ook mascotte Groby aanwezig, om samen met de kinderen liedjes te zingen voor Sinterklaas.”
Afscheidswedstrijd
“Daarna reist Groby af naar Spakenburg, waar hij samen met andere mascottes van Eredivisieclubs aanwezig zal zijn bij een speciale afscheidswedstrijd. Deze bijzondere voetbalwedstrijd staat namelijk in het teken van Thomas van de Groep, speler van VV IJsselmeervogels D7. Thomas is ernstig ziek en recentelijk is bekend geworden dat hij niet meer beter zal worden.”
“Thomas wil graag nog één keertje vlammen en speelt daarom onder grote publieke belangstelling met zijn team D7 tegen een team van neefjes, vriendjes en klasgenootjes. De wedstrijd staat onder leiding van voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge. Kijk voor meer informatie over de afscheidswedstrijd van Thomas op www.vvijsselmeervogels.nl. Het doet ons allen weer beseffen dat voetbal bijzaak blijft in het leven.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard