string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Programma Open Dag grotendeels bekend.

Dinsdag 22 juni 2010 om 14:37

In de 286ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de samenstelling van de eerste selectie, kijkt hij vooruit naar de eerste activiteiten van het nieuwe seizoen en maakt hij het programma voor de Open Dag op zondag 1 augustus nader bekend.

“Vorige week hebben we een dubbelslag gemaakt op de transfermarkt. Met het presenteren van Maikel Kieftenbeld en Jonas Ivens hebben we – na het eerder aantrekken van aanvaller Dusan Tadic – de eerste selectie voor het nieuwe seizoen rond. En dat meer dan een week voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit is vrij uniek te noemen, want de laatste jaren moesten we door de omstandigheden gedwongen meestal op het einde van het transferwindow nog vol aan de bak om een representatieve selectie op de been te krijgen.”
Geïnvesteerd
“Ook dit jaar bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat er alsnog spelers op het laatste moment vertrekken, want het internationale transferwindow sluit pas op 31 augustus. Zoals de zaken er nu echter voor staan, zullen wij niet meer in actie komen op het spelersfront. Ondanks de moeilijke financiële situatie waarin het betaalde voetbal verkeert, heeft FC Groningen deze periode toch weer voor ongeveer twee miljoen euro geïnvesteerd en dat mag gerust bijzonder worden genoemd. Bij heel veel andere clubs dient immers te worden afgewacht wat wel of niet nog mogelijk is. Hoewel ook wij flink op de centen moeten letten en er ook bij ons bezuinigd dient te worden, zijn wij dik tevreden over hoe FC Groningen er op dit moment voor staat.”
Voorbereiding
“Derhalve kunnen Pieter Huistra en Erwin van de Looi, de nieuwe trainers voor het komende seizoen, aanstaande maandag met een goede groep beginnen aan de voorbereiding op de nieuwe competitie. Natuurlijk zullen de WK-gangers Thomas Enevoldsen, Tim Matavz en Ruud Hesp dan nog ontbreken. Deze week meldt een aantal spelers zich al voor een medische check. Het betreft hier de spelers, die aan het einde van het afgelopen seizoen geblesseerd waren.”
“Jorrit Kunst, Darryl Lachman, Tim Keurntjes en Leonard Nienhuis zijn al weer begonnen met de eerste trainingen en later deze week zullen ook Danny Holla, Jeroen Veldmate, Danny Post en Jeffrey Rijsdijk zich al melden in Euroborg. In verband met verblijf in het vaderland en de terugreis naar Nederland keren Luciano da Silva en Petter Andersson, die eveneens geblesseerd het seizoen beëindigden, met toestemming van de club maandag terug in Groningen.”
In Haren
“Traditiegetrouw wordt de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart in Haren. Maandagmiddag komen spelers en staf daar voor het eerst bijeen en om 14.30 uur staat de eerste groepstraining gepland. In tegenstelling tot voorgaande jaren, zal die eerste trainingssessie worden afgewerkt op het hoofdveld van VV Haren, aangezien er in Haren een kunstgrasveld ligt op de plek waar voorgaande jaren werd getraind.”
Seizoenkaarten
“Donderdag en vrijdag heeft het laatste deel van de supporters op de reservelijst de mogelijkheid een seizoenkaart aan te schaffen. Zij zijn hiertoe per brief uitgenodigd en worden verwacht bij de Supportersbalie bij de hoofdingang in Euroborg. Het gaat om de laatste nog beschikbare plaatsen.”
“Donderdagavond houdt de Businessclub van FC Groningen in de Hattrick’s Pub en Lounge van Euroborg haar jaarlijkse ledenvergadering. Na afloop van deze bijeenkomst wordt een buffet genuttigd en bekijkt het gezelschap gezamenlijk de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kameroen.”
Open Dag
“Tot slot kunnen wij alvast een groot deel van het programma van onze jaarlijkse Open Dag op zondag 1 augustus bekend maken. De activiteiten en festiviteiten concentreren zich vanaf 13.00 uur in en rond Euroborg en op parkeerterrein P2, voor het stadion aan de andere kant van de Boumaboulevard. Naast een kidsplein is bijvoorbeeld ook de spelersbus te bezichtigen. Om 14.00 uur is de spelerspresentatie in het stadion. Daarna zal er een forum worden gehouden in een bioscoopzaal van onze buren MustSee Euroborg, met onder andere onze nieuwe hoofdtrainer Pieter Huistra.”
“Spelers en overige leden van de staf zijn over het hele terrein verspreid beschikbaar voor het uitdelen van handtekeningen en voor foto’s. RTV Noord zal de hele dag aanwezig zijn met een live uitzending met spelletjes en optredens van artiesten. De Open Dag zal om 17.00 uur worden afgesloten. De komende periode zal het programma nog specifieker worden ingevuld en zullen nadere details bekend worden gemaakt.”
 “Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard