Prima generale voor Peace Cup.

Zaterdag 14 juli 2012 om 19:02

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Haren met 4-0 gewonnen van FC Volendam uit de Jupiler League. Voor de pauze scoorde Michael de Leeuw. Invallers Leandro Bacuna (2x) en David Texeira voerden de marge op naar vier.

In de openingsfase van het duel – waarin Emil Johansson en Matias Jones door blessures ontbraken – had FC Volendam de eerste mogelijkheden. FC Groningen kreeg in de loop van de eerste helft de controle over de wedstrijd en in de personen van Tim Sparv en Michael de Leeuw ook twee schotpogingen. Door foutjes in de defensie bij de FC kreeg FC Volendam ook nog twee dotten van kansen, maar doelman Luciano da Silva liet zich niet passeren.
Zeven minuten voor de pauze was het een lage voorzet van Mitchell Schet die onder een Volendammer verdediger door schoot en vervolgens door aanvoerder Michael de Leeuw werd binnen gewerkt: 1-0. Die stand was ook de ruststand. Meteen na de pauze werd Género Zeefuik afgelost door David Texeira, zodat alle fitte spelers in de afgelopen dagen minimaal 45 speelminuten in de benen hebben en het overgrote deel zelfs 90 of meer.
Na een wat onaardige fase waarin Groningen en Volendam nu niet bepaald vriendschappelijk voetbalden en arbiter Jeroen Abbink diverse keren sussend moest optreden, nam FC Groningen in het vierde kwart van de wedstrijd nadrukkelijk de touwtjes in handen. Met Leandro Bacuna als extra aanjager in de ploeg werd de score flink opgevoerd. Bovendien waren de goals ook nog eens prachtig uitgespeeld.
De 2-0 ontstond na een dieptepass van Tom Hiariej die Leandro Bacuna oog in oog met de doelman van Volendam zette. Bacuna rondde vervolgens koeltjes af: 2-0. Vier minuten later kreeg Leandro Bacuna de 3-0 op een presenteerblaadje van spits David Texeira. De Uruguayaan mocht zeven minuten voor tijd ook nog een duit in het zakje doen, toen rechtsback Stefano Magnasco een balletje breed op maat legde: 4-0 door Texeira.
Zo zit de eerste helft van de voorbereiding er voor FC Groningen nu op. De eerste proftegenstander werd met ruime cijfers opzij gezet, maar wist in het eerste kwart van de wedstrijd diverse keren gevaarlijk te worden. Zondag is de jaarlijkse Open Dag in Euroborg. Op maandag vertrekt de selectie naar Zuid-Korea voor deelname aan de Peace Cup. Vrijdag is Hamburger SV de eerste tegenstander. De Duitse club was afgelopen seizoen nog met 4-0 te sterk in Euroborg. Tijd voor revanche!
Luciano; Magnasco (84’ Kappelhof), Van Dijk, Sparv, Burnet; Kieftenbeld (61’ Hiariej), Kwakman; Schet (84’ Keurntjes), De Leeuw (84’ Bakker), Kostic (67’ Bacuna); Zeefuik (46’ Texeira).
Toeschouwers: 1.950
Scores: 38’ De Leeuw (Schet) 1-0; 74’ Bacuna (Hiariej) 2-0, 78’ Bacuna (Texeira) 3-0, 83’ Texeira (Magnasco) 4-0.