string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Preud’homme: “Groningen vecht tot het laatst”.

Maandag 04 oktober 2010 om 13:48

De beide trainers waren na afloop van Twente-Groningen te spreken over de wedstrijd. Michel Preud’homme zag hoe zijn ploeg zich herstelde van de nederlaag bij Tottenham en Pieter Huistra zag zijn team beter voor de dag komen dan tegen PSV. Bekijk hieronder ook het beeldverslag van huisfotograaf Erwin Otten.

Pieter Huistra: “Het was een enerverende wedstrijd. Na PSV hadden we iets te bewijzen wat betreft de manier van spelen tegen weer een club uit de top-3. In de eerste helft namen wij goed initiatief, maar waren we soms nog te gehaast en raakten ballen te makkelijk kwijt. In de tweede helft kwamen we te slap uit de rust en werd het 2-1. We kwamen goed terug, met een kans van Andreas Granqvist, maar de 3-1 kwam voort uit een situatie die we hadden moeten voorkomen. Opnieuw gaven we niet op en bleven daardoor in de wedstrijd. Je ziet dat we binnen ons team spelers tegen elkaar kunnen inwisselen en er daardoor een extra dimensie in het team ontstond. Met een goede aanval en goede goal kwamen we terug tot 3-2.”
“In de slotfase stuurden we Andreas Granqvist mee naar voren en kan er werkelijk van alles gebeuren. Twente speelde het goed uit met de extra ruimte die wij weggaven. Het gevoel na deze wedstrijd is gewoon goed. Als team en als club hebben we ons vanmiddag goed verkocht. Enige smet is nog mijn eigen rol. Vanuit een verhitte situatie gooide ik mijn jasje uit en werd naar de tribune gestuurd. De volgende keer moet ik dat anders doen.”

Michel Preud’homme: “Deze speeldag heeft opnieuw bewezen dat het na een Europese wedstrijd niet makkelijk is een wedstrijd te spelen en vooral te beginnen. We hebben niet  direct de oplossing gevonden in de wedstrijd. FC Groningen is goed georganiseerd aan de wedstrijd begonnen. De ploeg kan heel goed voetballen, maar heeft Twente vandaag vooral in de problemen gebracht op het vinden van een aanspeelpunt en het winnen van de tweede bal.”
“In de rust hebben we geprobeerd de oplossing uit te leggen waarmee we Groningen pijn zouden kunnen doen. Voor een deel is dat gebeurd. De infiltratie van De Jong door het centrum van hun verdediging is goed gebeurd. Ondanks dat is het tot het einde een hele moeilijke wedstrijd gebleven. Groningen staat goed georganiseerd en blijft altijd vechten tot het laatst. Bij de 3-1 hadden we dus nog niet gewonnen. Het bleef pompen tot de laatste minuut.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard