Podcast Word Groter (Promotiedagen 2021) met Marijn Poelman

21 januari 2022

Word Groter is de podcast van FC Groningen. De naam is een verwijzing naar de belofte in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. De podcast wordt geproduceerd door KVM Media, in opdracht van FC Groningen. Tijdens de Promotiedagen eind vorig kalenderjaar voerden presentatoren Maarten Siepel en Wouter Holsappel diverse interessante gesprekken. In deze aflevering is Marijn Poelman te gast, eigenaar van Qlic Internet Solutions. 

Word Groter is een podcast over groei. Over het leven. Over mensen. Tijdens de Promotiedagen eind vorig kalenderjaar werd in het Word Groter Theater van FC Groningen een speciale serie podcasts opgenomen. Eén van de gasten die aanschoof op het podium van het Word Groter Theater is Marijn Poelman. Zijn bedrijf Qlic Internet Solutions sloot vlak voor het gesprek een contract met FC Groningen over de bouw van de nieuwe website/webshop van de Trots van het Noorden.
 
De speciale Word Groter podcast geproduceerd tijdens de Promotiedagen is nu te beluisteren. Dit kan via Apple Podcast en/of Spotify.

Word Groter marijn Poelman2

Marijn Poelman
Poelman is 29 jaar en al meer dan de helft van zijn leven ondernemer. Begonnen op zijn 14e met het huren van een server in en datacenter die hij verdeelde in gameservers om te kunnen verhuren. “Op mijn 14e vroeg ik: ‘Mam heb je vanmiddag wat te doen? Ik wil even naar de Kamer van Koophandel.’ Zo is mijn bedrijf begonnen.”
 
Het bedrijf groeide hard, maar Poelman kende ook tegenslagen als jonge ondernemer. Sommige keuzes pakten goed uit, andere minder. Tegenwoordig weet de ondernemer waar de echte kracht van zijn bedrijf ligt. Het boek 'Scaling-up' van Verne Harnish is een belangrijke tool gebleken in de groei van zijn bedrijf. “Ik vind het mooi dat ik zo jong al ben begonnen met ondernemen. Het is zwaar geweest, heb nachten wakker gelegen, maar ik heb het heel jong mogen meemaken. Dat geeft me een voorsprong op leeftijdsgenoten.”
 
De podcast is te beluisteren via Apple Podcast en/of Spotify.

Laatste nieuws