Podcast Word Groter (Promotiedagen 2021) met Eric Datema

13 februari 2022

Word Groter is de podcast van FC Groningen. De naam is een verwijzing naar de belofte in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. De podcast wordt geproduceerd door KVM Media, in opdracht van FC Groningen. Tijdens de Promotiedagen eind vorig kalenderjaar voerden presentatoren Maarten Siepel en Wouter Holsappel diverse interessante gesprekken. In deze aflevering is Eric Datema te gast. Hij is de oprichter van Special Forces in HR.

Word Groter is een podcast over groei. Over het leven. Over mensen. Tijdens de Promotiedagen eind vorig kalenderjaar werd in het Word Groter Theater van FC Groningen een speciale serie podcasts opgenomen. Eén van de gasten die aanschoof op het podium van het Word Groter Theater is Erik Datema. Zijn onderneming Special Forces in HR heeft een duidelijke opdracht: maak van Noord-Nederland de beste plek om te wonen, leven en werken.   
  
De speciale Word Groter podcast geproduceerd tijdens de Promotiedagen is nu te beluisteren. Dit kan via Apple Podcast en/of Spotify.

MicrosoftTeams-image (97)

Eric Datema 
Eric Datema is veertig jaar en oud-jeugdkeeper van FC Groningen. Tegenwoordig is hij bij vijf ondernemingen betrokken, die allemaal iets met elkaar te maken hebben. “Wat ik mooi vind om te doen, is uit niets iets creëren. Dat is voor mij ondernemerschap. Waar ik nu vooral mee bezig ben, zijn de Sustainable Development Goals. Ik probeer bij ieder doel een onderneming of concept te maken.” Zijn onderneming Special Forces in HR is daar een voorbeeld van. 
 
Na zijn jaar in de Opleiding, vertrok de Groninger naar FC Emmen. “Terwijl ik bij Emmen in de jeugdopleiding zat, werkte ik als groepsleider in een afkickcentrum. Daarna ben ik gaan studeren in Groningen. Tijdens mijn studie ben ik jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan begeleiden.” De stap naar ondernemen legt Datema als volgt uit. “Op een gegeven moment had ik in de gaten dat je contacten nodig had, als je die jongeren een goede plek wilde geven.” 
 
De podcast is te beluisteren via Apple Podcast en/of Spotify.

Laatste nieuws