string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Pilot City Hosting FC Groningen.

Vrijdag 07 oktober 2011 om 13:45

Voor het seizoen 2010/2011 is FC Groningen begonnen met een pilot genaamd City Hosting. Zoals het woord al aangeeft heeft FC Groningen gekeken hoe wij een goed gastheer kunnen zijn voor de thuissupporters, maar ook voor de uitsupporters die onze club bezoeken. De ervaring leerde ons dat de wijze van ontvangst, de vervoersregelingen en de manier van behandelen niet goed was.

Vervolgens zijn er meerdere plannen gemaakt om dit te verbeteren.
Concreet zijn de volgende zaken opgepakt;
– Een actieve rol nemen richting de lokale overheid in Groningen om te komen tot betere vervoersregelingen voor de tegenpartij.
– Het gratis aanbieden van de helft van het uitvak, wanneer de tegenpartij in een vroegtijdig stadium afstand doet van de andere helft.
– Het aanbieden van een gratis kop koffie en versnapering bij aankomst van de supporters van de tegenpartij
– Het verkopen van toegangskaarten voor de thuissupporters zonder restricties, dus geen club- of seizoenkaartverplichting
– Het weghalen van hoge hekken bij de ingang van het uitvak enzovoort…
Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en kunnen we de balans opmaken van het afgelopen seizoen.
Gebleken is dat het aantal uitsupporters fors is toegenomen in verhouding met andere jaren. Opmerkingen van de uitsupporters waren vooral ze zich welkom voelden en serieus genomen werden.
Ook hebben we de andere clubs in de Eredivisie gevraagd om een positief gebaar te maken naar onze eigen supporters wanneer deze een uitwedstrijd van FC Groningen bezoeken. Het afgelopen jaar waren er meerdere clubs die dat hebben gedaan en voor het komend seizoen zijn er zelfs twee clubs die ook onze supporters gratis laten komen. Dit is natuurlijk geweldig. Op vier clubs na hebben alle clubs afstand gedaan van het flexibel uitvak waardoor er ook in een vroegtijdig stadium meer kaarten beschikbaar komen voor ons eigen publiek.
Dit verbetert natuurlijk ook de sfeer in het stadion. Ook is gebleken dat de supporters van FC Groningen erg moeten wennen aan het feit dat er geen seizoen- of clubcardverplichting meer is. Nog te vaak wordt in de volksmond gesproken over het feit dat FC Groningen altijd uitverkocht is en dat er haast geen mogelijkheid is om een kaart te kopen aangezien er restricties zijn. We zullen er hard aan gaan werken om deze gedachte bij de supporter weg te nemen.
Al met al zijn we er nog lang niet en de weg naar normalisatie is nog lang, maar FC Groningen zal zich blijven inzetten en waar nodig een voortrekkersrol nemen zodat de supporter optimaal het plezier van een wedstrijd kan beleven. Inmiddels wordt ook op meerdere fronten door de supporters van FC Groningen actie ondernomen.  De KNVB heeft aangeven zeer positief te kijken naar de ontwikkelingen in het Groningse en wij hopen dat in de directe toekomst iedereen de vrijheid heeft om op zijn manier een voetbalwedstrijd te beleven.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard